Web Site Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Web Site Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

11 Kasım 2016 Cuma 00:36
Web Site Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Eğer ki sanal dünyada olmak istiyorsanız ve burada başarı elde etmek istiyorsanız o zaman sizin yapmanız gereken birkaç önemli nokta var. Bu önemli noktaların en başında da web site optimizasyonu geliyor yani SEO çünkü seo bir internet sitesinin olmazsa olmazıdır. Google gibi arama motorları bir yazı içerisinde ya da bir site içerisinde ilk dikkat ettiği konuların başında SEO işlemleri gelir. Sitenizde bu şekilde bir çalışma yapılmamışsa zaten gelmek istediğiniz noktaya da gelemeyeceksiniz.



Web sitenizin üst sıralarda olması her şeyden önemlidir. Çünkü internet sistemine baktığınız zaman arama motorlarında yapılan aramalarda insanların % 95’ i ilk sayfayı inceler bu 95’lik dilim içerisinde de % 90’ı yine ilk 5. Sıraya kadar olana göz atar daha sonrasında ilk sıralarda aradıklarını bulamadıkları takdir de aşağılara doğru inmeye başlar. İşte SEO’ da bu konuda size yardımcı olabilecek en doğru çözümdür. SEO yaptırdığınız ya da yapmış olduğunuz bir sitedeki amaç ilk sayfa ve ilk sıralara kadar çıkabilmektir.  Genelde bunu uzun süre internetle alakalı olan kişiler temel olarak bilirler ancak siz işe yeni başlayan birisi iseniz kesinlikle buradaki püf noktayı çok iyi bilmelisiniz.



Şimdi dilerseniz Google’nin yapısı ve siteleri nasıl sıraladığı hakkında biraz bilgi verelim.  Aslına bakarsanız bu sıralama konusu herkesin çok iyi bildiği bir şey değildir yani kimse net olarak bilmiyor ancak sıralamalarda üst sıralara çıkmak için bir takım önlemler var ki bunlar başarının ortaya çıkmasını sağlıyor. Web sitenizin üst sıralarda yer almasını istiyorsanız anahtar kelime tercihinizi çok iyi belirlemeniz gerekir çünkü google internet sitelerine botlar göndererek taramalar yapar ve bu botlar anahtar kelimeleri tanırlar ve buna göre site içerisindeki yazının indekslenmesini sağlarlar bu sayede web sitesi de sıralamadaki yerini almış demektir.  Sıralamada üst sırada yer almak istiyorsanız anahtar kelimeniz doğrultusunda makale içeriğinizin de kaliteli olması gerekir çünkü yalnızca anahtar kelime kullanmak değil aynı zamanda makalelerle bilgi verici tercihler yaptığınız için ziyaretçilerinizi de aktif olarak tutacaksınız anlamına gelir. Ziyaretçi sitenizde ne kadar çok fazla zaman geçirirse bu sizin kalitenizi de aynı oranda yükseltecektir. Google’nin size vermiş olduğu puan konusunda bu da önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu kriterlerin detaylarını merak eden arkadaşlar de inceleyebilirler. Yani aslına bakarsanız SEO bir tek konu değil beraberinde birbirine geçmiş olan konuların tamamlayıcısıdır.



Şunu hiçbir şekilde unutmamanız gerekiyor ki siz içeriklerinizi kullanıcılarınız için yazıyorsunuz ve hizmetleriniz yalnızca onun için bu yüzden onlara ne kadar hitap ederseniz başarıyı yakalamanız da o kadar kaçınılmaz olacaktır. Yalnızca botlar için çaba gösterirseniz belki bir dönem iyi olacaktır ancak daha sonrasında siteniz için bu durumun iyi olduğu söylenemez. Bir web sitesi için SEO olmazsa olmazdır dedik ancak bunu bir kereliğine yaptım bırakayım diye de bir şey yoktur bunu devam ettirmelisiniz.  Ama belki biraz daha farklı olarak, yani SEO işlemi sonrasında da makaleleriniz devam etmeli ve kaliteli sitelerden tanıtım yazısı almanız gerekir. Birçok insanın yaptığı en büyük yanlışlardan bir tanesi de seo yaptırdıktan sonra artık sitelerini bırakıyor olmasıdır. Hâlbuki buna devam ettirmiş olsalar aslında daha da kalitelerini artıracaklardır.



Google amcanın gözünden hiç bir şeyin kaçmadığını bilmelisiniz bu nedenle de botların hoşuna gitmeyen kriterler size zaman kaybettirecek hatta bunlara devam etmeniz durumunda da maalesef sitenizin kapanmasıyla bile karşı karşıya kalabileceksiniz. Kaynak []

Son Güncelleme: 11.11.2016 00:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81