Vücut Geliştirmede Crossfit Antrenmanı Nedir, Nasıl Yapılır?

Vücut Geliştirmede Crossfit Antrenmanı Nedir, Nasıl Yapılır?

19 Kasım 2016 Cumartesi 09:30
Vücut Geliştirmede Crossfit Antrenmanı Nedir, Nasıl Yapılır?

Erkekler için vücut geliştirme oldukça önemlidir ancak iyi bir vücuda sahip olabilmek için çok çalışmanız gerekir. Düzensiz bir hareket ve egzersiz sizin aynı zamanda düzgün ve kaslı bir vücuda sahip olmanızı engelleyecektir bu nedenle de yapacağınız antrenmanlarınıza dikkat etmeniz gereklidir. Bu makalemizde size vücut geliştirme sporunda oldukça etkili olan bir antrenman olan Crossfit yönteminden bahsetmek istiyorum. Crossfit yönteminde günlük aktivitelerinizi bozmadan aynı zamanda esneme çalışıyorsunuz bu yöntemde ağırlık ve kardiyo çalışması daha çok ön plana çıkıyor.

Günlük yaşantınızda hızınızın da düşmemesini istiyorsanız bu antrenman programı oldukça önemlidir. Genelde hepimizin isteği fit bir vücuda sahip olmaktır. Bu sayede hem giydiğimiz kıyafetlerin üzerimizdeki görüntüsü daha güzel olacak hem de psikolojik anlamda kendimizi daha güzel hissedeceğiz. Crossfit’in güzel görüntünün yanı sıra size kazandırmış olduğu bir takım önemli başlıklar vardır örneğin bu bir markadır ve kasların çalıştırılmasında önemi oldukça büyüktür. Kaslarınız kuvvetlendikçe daha güçlü bir duruma gelebilirsiniz aynı zamanda size esneklik kazandıracağından ötürü de kendinizi daha dayanıklı hissedersiniz.

Crossfit hakkında tam anlamıyla toparlayacak olursak sizin dengenizin kontrol altına alınması güç ve esneklikle birlikte koordinasyon kazandırmaya yarayacak en doğru antrenmandır. Avantajları ise saymakla bitmez. Yani onu başka fitness hareketleriyle kıyaslamamanız gerekir oldukça farklılık gösterir örneğin her gün yapacağınız program bir diğerinden farklıdır.  Hareketlerinizin fazla olmasından dolayı aynı zamanda sıkılmazsınız.  Crossfit sporunda en fazla 20 dakikalık bir süreniz vardır ve bu sürenizin de nasıl geçtiğini anlamazsınız. Size bu konuda sağlayacağı en büyük avantajı ise sakatlanma gibi bir durumla karşı karşıya kalmamanız olur.


Eğlenceli bir spordur çünkü hareketleri arasında yalnızca tek bir spor dalını ilgilendiren hareketler yoktur. Bu spora başlamak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken en önemli konuların başında ise uzman bir kişiden profesyonel destek almak gelir çünkü uzman birisinin fikirleri her zaman önemlidir.  Spor hocası eşliğinde çalıştığınız zaman daha hızlı bir şekilde etkisini görürsünüz yaş konusunda ise tek bir yaş ortalamasına sahip değildir yani her yaşta yapabilirsiniz ancak her yaşın antrenman programı da diğerinden farklıdır. Dilerseniz bu konu hakkında da size biraz bilgi verelim.

Crossfit Nasıl Yapılır?

Yalnız başınıza yapabileceğiniz gibi bir topluluk halinde de yapabilme şansına sahipsiniz ciddi anlamda fiziksel bir güç gerektirdiği için toplu olarak yapıldığında sizinde sıkılmamanıza neden olur. Genelde bu antrenman spor salonlarında yapılmaktadır. Birlikte yapıldığında keyifli olabildiği gibi 20 dakika sonrasında dinlenmeye geçmeniz sizin için iyi bir aktivite de olabilecektir. Spor yaparken en önemli konuların başında sıkılmamak gelir yani sıkıcı hareketler yaparak zamanı uzun tuttuğunuzda beklediğiniz etkiyi göremeyeceğiniz gibi birkaç gün sonra da canınız yapmak istemeyecektir.  Ağır bir spor programı olduğundan dolayı da kaslarınızın bu 20 dakika sonrasında dinlendiriliyor olması daha doğru olmaktadır.  Bir diğer önem ise spor salonunda da dinlenerek yaptığınız da evinizde devam etmek için istekli olacaksınız. Crossfit dünya geneline baktığınız zaman bir çok spor salonunda yapılmaktadır dolayısıyla iyi bir salon seçerek sizinde çalışmalara başlamanız iyi bir fikir olacak görüşündeyim.

Son Güncelleme: 19.11.2016 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81