Veteriner Kliniklerinin Seçiminde Dikkatli Olunmalı!

Üniversitelerin veterinerlik fakültelerinden mezun olan pek çok kişi kendi işini kurmak amacıyla hemen bir klinik açarak hizmet vermeye başlayabiliyor.

Veteriner Kliniklerinin Seçiminde Dikkatli Olunmalı!

Üniversitelerin veterinerlik fakültelerinden mezun olan pek çok kişi kendi işini kurmak amacıyla hemen bir klinik açarak hizmet vermeye başlayabiliyor.

04 Kasım 2016 Cuma 17:07
Veteriner Kliniklerinin Seçiminde Dikkatli Olunmalı!
Üniversitelerin veterinerlik fakültelerinden mezun olan pek çok kişi kendi işini kurmak amacıyla hemen bir klinik açarak hizmet vermeye başlayabiliyor. Kişilerin o zamana kadar geliştirmiş oldukları bilgi ve birikimler göz önüne alındığında böyle kliniklerin her zaman başarılı çalışmalar yapabilmesi olanaksız olmaktadır. Mutlaka veteriner kliniklerinin özellikle en üst kısmında deneyimli veterinerlerin bulunması her zaman avantaj sağlar. Çünkü hayvanlarda görülebilen ve bakımlarının yapılmasını gerektiren durumlar çoğu zaman sık rastlanan ve kolaylıkla çözüm bulunabilen rahatsızlıklar olsa da zaman zaman oldukça nadir görülen hastalıklarla da karşılaşmak mümkün olabiliyor. Bu tür hastalıklarla karşılaşıldığı takdirde bir şişli veteriner kliniği ne yapması gerektiğini bilmemesinin ötesinde en doğru tedavi şeklini uygulamaya çalışmalıdır. Bu da ancak yılların getirdiği bir tecrübe ile söz konusu olabiliyor. Çevresinde çok sayıda veteriner kliniği bulunan kişiler farklı sebeplerle bir veteriner kliniğini seçebiliyorlar. Bu konuda ilk olarak dikkat edilen nokta ülkenin önde gelen veterinerlik fakültelerinden mezun olmuş kişilerin açtığı ve bir süredir deneyime sahip olarak hizmet veren şişli veteriner kliniği olmaktadır. Bunlara ek olarak fazladan yurtdışında ya da belirli grupta yer alan hastalıklar ya da hayvanlar üzerine eğitim almış olan kişilerin de daha nitelikli bir hizmet verdiği görülebilmektedir. Zaman zaman veteriner kliniklerinin seçiminde arkadaş tavsiyesi ile hareket edildiği de oluyor. Bu tür durumlarda veterinerin ne kadar başarılı bir şekilde çalışmalarını yürüttüğü çok daha belirleyici olmaktadır.

Veteriner Nasıl Olmalı?

Arkadaş tavsiyesi ya da internetten okunan herhangi bir yazı ile şişli veteriner kliniği belirleyen kişiler çoğu zaman kaliteli hizmet alabilmek için gerekli olan şartları sağlamış oluyorlar. Çünkü veteriner klinikleri hakkında olumlu yorumlar okuyabilmek ancak bu kliniklerde çalışan veterinerlerin eğitimlerinin üst düzey olması ve kliniğin fiziki şartlarının da buna uygun olacak şekilde temiz ve donanımlı olması ile mümkün oluyor. Bir veterinerde aranan ilk önemli özellik veterinerlerin hayvanlara ve hayvan sahiplerine karşı olan ilgisi olmalıdır. Veteriner, canlılarda gördüğü sorunlar konusunda iyice bir inceleme yaptıktan sonra tespitlerini sıralamalı ve ardından hangi tedavi yönteminin uygulanabileceği konusundaki kararını hayvan sahibi ile paylaşarak ortaya koymalıdır. Zaman zaman veteriner kliniklerin yaşanan müşteri ve veteriner arasındaki sorunlara bakıldığında pek çoğunun sadece müşterilerin istemedikleri ya da talep etmedikleri tedavi şekillerinin kullanılması ile ortaya çıktığı görülüyor. Bu sebeple şişli veteriner kliniği veterinerlerinin yapacakları tüm işlemler hakkında müşterilerine detaylı olarak bilgi vermesi sürecin en iyi şekilde yönetilmesini de sağlamaktadır.

Veteriner Kliniklerinde Nasıl Davranılmalı?

Hayvanların karşılaştıkları problemlerin en iyi şekilde tedavi edilebilmesi için kliniklerin fiziksel altyapısından, veterinerlerden kaynaklanan noktalara dikkat edilmesi gerektiği gibi aynı zamanda buraya başvuran kişilerin de iyi bir şekilde tedavi hizmetlerinden faydalanması adına bazı noktalarda hassas davranışlar ortaya koyması gerekir. Öncelikle hayvan sahiplerinin kendi dostlarında yaşadıkları problemleri en ince ayrıntısına kadar veterinere eksiksiz bir şekilde anlatması gerekir. Bu konuda çoğu zaman hayvan sahipleri kendilerinden kaynaklı olarak ortaya çıkan sebepleri söylemekte tereddüt edebiliyor. Ancak bu konuda yaşanan sorunlar hayvanların tedavi edilmesine olumsuz yönde katkı yaptıkları için hiçbir zaman istenmeyen durumların ortaya çıkmasında da etkili olabilmektedir. Bu sebeple şişli veteriner kliniği hizmet alınmak üzere ziyaret edildiği zaman kişilerin mutlaka tüm tedavi işlemini veterinerlere bırakması gerekir. Tedavi sırasında hiçbir şekilde müdahale etmek istemeyen titiz kişiler için de tek çözüm daha önceden iyi bir şekilde araştırılmış olan herhangi bir veteriner kliniğine tam güvenle hayvanlarını teslim etmek olmalıdır. Detaylı bilgi için http://cizmelikedi.com.tr/
Son Güncelleme: 04.11.2016 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81