Tektaş Yüzük Tercihi Neye Göre Yapılmalıdır?

Tektaş Yüzük Tercihi Neye Göre Yapılmalıdır?

14 Ekim 2017 Cumartesi 15:43
Tektaş Yüzük Tercihi Neye Göre Yapılmalıdır?
Tektaş yüzük, hayatta yaşanabilecek en güzel anlardan biri olan evlilik tekliflerinin vazgeçilmez aksesuarlarındandır. Bu unutulmaz, özel anın özel bir destekçisi olmalıdır. Tektaş yüzükler şık ve uzun ömürlü bir yüzük modelidir. Bu yüzden kadınların çoğu evlilik teklifinde görmek ister. Eskiden çok fazla tercih edilmese de günümüzde çok popüler hale gelmiştir. Evliliğe atılan ilk adımda mutlaka tercih edildiği için piyasanın devlerinden biri haline gelmiştir. Birçok tektaş yüzük modeli bulunmaktadır. O mükemmel ve özel an için en doğru yüzük seçimi yapılmalıdır.

 

 Peki, tektaş yüzük neye göre seçilmelidir?

 

            Tektaş yüzüklerin en önemli parçası olan pırlanta için birçok farklı kesim mevcuttur. Özel kesim pırlantaların fiyatları da aynı oranda artmaktadır. Öncelikle bütçe belirlenmeli ve ona göre bir yüzük arayışına girilmelidir. Piyasada çok ucuza satılan tektaş yüzüklerde mevcut olsa da ortalama bir pırlanta evlilik teklifi için ideal olacaktır. Tektaş yüzük seçiminde bütçe en önemli noktadır. Bu konuda profesyonel bir kuyumcudan destek alınmalıdır. İkinci önemli nokta ise yüzüğün rengidir. Çoğu kadın yüzükte pırlantanın dikkat çekmesini istediğinden sarı altın yerine beyaz altın tercih edilmelidir. Sade tasarımlı bir yüzüğün tercih edilmesi en doğrusudur.

 

 Pırlantanın kesimi

 

            Pırlantanın kesimi tektaş yüzüğün görünümü açısından en önemli noktadır. Pırlanta seçiminde 3 temel özellik vardır. Pırlantanın kesimi, ağırlığı ve rengi. Kesimi pırlantanın biçimini belirler. Her pırlantanın kesimi farklıdır ve özel bir kesim fiyat farkına neden olur. Pırlanta yassı bir şekilde kesilmiş olmamalıdır. Pırlantanın ağırlığı karat birimiyle ölçülür. Bazen aynı ağırlıktaki pırlantalarda fiyat farklılıkları ortaya çıkar. Bunun nedeni pırlantanın diğer özellikleridir. Kesim ve renkte fiyat farklılıkları yaratır. Çoğu kişi pırlantanın renksiz olduğunu düşünür. Ama her pırlantanın farklı bir tonu vardır. Pırlantanın rengi ne kadar açık ve berraksa fiyatı o kadar artar.

 

 Tektaş yüzük fiyatları

 

            Tektaş yüzük fiyatları pırlantanın karatına, rengine ve kesimine göre değişiklik göstermektedir. Çok ucuz fiyatlara tektaş yüzük bulmak mümkündür ama evlilik teklifi yapılacak ise bütçeye uygun olarak çok da kalitesiz olmayan, orta karar bir yüzük modeli tercih edilmelidir.

Son Güncelleme: 15.10.2017 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81