STİL SAHİBİ BAYANLARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

STİL SAHİBİ BAYANLARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

25 Ocak 2017 Çarşamba 13:51
STİL SAHİBİ BAYANLARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Kelime anlamı tarz, üslup olan stili kendimizi ifade etme biçimimiz olarak nitelendirebiliriz. Stil, kişinin kim olduğu ile ilgili. İnsanların stili farklı olup, kendine özgü bir şekil çizer. Stil; yaşadığımız hayat, sevdiğimiz renkler, dinlediğimiz müzik ve o güne ait psikolojimiz gibi daha birçok durumumuzla ilgili olmakta.

Bedenimizi, ruhumuzu ve kendimizi tanımayla stili oluştururuz. Stili hızla değişen modaya uyum sağlamak olarak tanımlarsak hataya düşmüş oluruz. Önemli olan hızlı tüketim içinde, bize yakışan ve sadece bizi anlatan kıyafetlere gardrobumuzda yer açmak. Bu açıdan düşünürsek eğer, stilin başkasına benzemek ya da başkasının eşyaların aynılarına sahip olmanın anlamsız olduğunu düşünürüz. Bu düşüncenin yersiz olduğunu söylemek biraz zor.

Kendimizi güzel kombinler ile şimartmanın mutluluğunu sürekli yaşamak isteriz. Fakat bunu yaparken ödeme gücü göz önünde bulundurulmalı. Aksi halde diğer ödemeler sıkıntıya girer ve stil oluşturma mutluluğunun kısa sürmesine sebep olursunuz. Çünkü kıyafet konusunda çeşitlilik sağlamak bütçeyi zorlayabilmekte. Bunun için mağazaların indirim günlerini ve gibi indirim kuponu sağlayan online siteleri takip edebilirsiniz.

Modanın ayak bastığı tüm ortamlarda sizler için yapılan araştırmaların neticesine şöyle bir göz attık. Stil sahibi olan bayanların tercihleri aynı olmasa da tercihleri esnasındaki fikirlerinin aynı olduğunu tespit ettik. Bu fikirlere daha cool olmak, dikkat çekmek, göz tırmalamamak vb örnek verebiliriz.

Bazı insanlar doğru tarzı yakalamak adına sürekli stil değiştirmekte ve bu onun karakterini gökkuşağına dönüştürebilmekte. İşte bu noktada bir müdahalede bulunmak istedik. Sizler için derlediğimiz bu yazımızda, başarılı bir stil sahibi olan bayanın nelere dikkat ettiği hususunda ortak düşüncelerden faydalandık. Bunun öncesinde ise bu bayanların günlük stil yaratma esnasındaki davranışlarından bahsetmeliyiz.

 

Stil Sahibi Bayanların Altını Kırmızı Kalemle Çizdiği Hususlar

  • Yatmadan önce yarının kıyafet planlamasını yapmak.
  • Kıyafete ve ruh haline uygun iç çamaşırı seçimi yapmak.
  • Mutlaka bir ilham kaynakları mevcuttur.
  • Önceki gün hazırlanan kombinin uygulanması aşamasında kendine zaman tanımak.
  • Kıyafetlerine uygun mükemmel aksesuar seçimi yapmak.
  • Ayakkabı seçimini kombin ve zamana uygun yapmak.
  • Duruma, havaya ve ortama uygun giyinmek.
  • Ucuza maledilen parçaları uygun kombinleyerek pahalı göstermek.
  • Acil durumlar için giyinebileceği genel bir kombin yapmak.
 

Stil Sahibi Olmanın İncelikleri

1 – Farklı Olmak: Stil sahibi bayanların kombin seçimleri her zaman diğer bayanlardan çok daha farklı olur ve dikkat çeker. Trendleri yakından takip eder ama asla tek tip bir moda delisi olmaz. Güne ve duruma özel farklı kombinler yaratırlar. Farklı olan bayanlar, modanın kölesi olmamakla birlikte moda hakkında oldukça bilgiye sahiptirler.

2 – Sosyal Olmak: Stil sahibi bir bayan genellikle,  farklı insanlardan oluşan çevreye sahip ve sosyal bir kişi olur. Gündemi takip etmekten geri kalmayan özelliği sayesinde çeşitli ortamlarda konuşacak şeyi mutlaka bulur. Bu yüzden kendini ifade etmekte zorlanmayan bir kişiliğe sahiptir.

3 – Özgüven: Stil sahibi bayanların en önemli ortak özelliği tabiki de özgüven. Özgüven bir bayanın her zaman en önemli aksesuarı olur. Bayanlar, pahalı bir pırlanta kolyenin verdiği gösterişi özgüvenli bir duruş ile de sağlayabilir. Kendine güvenen bir bayan her zaman her ortamda dikkatleri üzerine çekecektir.

4 – Eğitim: Bu hususta eğitimden kasıt yüksek tahsillere sahip olmak değildir elbette. Stil sahibi bir bayanın her konuda fikir sahibi olması için kesinlikle kendini sürekli geliştirmeli. Bu durum onun özgüvenine katkıta bulunur ve stil sahibi bayan kendini eğitmekten zevk alır.

5 – Fizik Yapısı: Moda ya da kıyafet söz konusu olduğunda, vücut şeklimizi tanımak oldukça önemli. Vücudu tanımanın yanında kendimizi tanımak da en az önem arz eder. Kendini tanıyan bir bayan için kıyafet ve aksesuar seçimi ile ten rengi uyumunu tutturmak basit bir konu haline gelir.

6 – Bakımlı Olmak: Güzel bir yemek öncesi sterilize olan yemek masası bayanların esin kaynağı olabilir. Stil sahibi bir bayan kesinlikle bakımlı olmalı. Temiz bir cilt ve bakımlı bir vücut oldukça stilin yansıtılması için önemli bir husustur.

7 – Aksesuar: Aksesuar seçimlerine değinecek olursak, gereksiz ve fazla aksesuar kullanımı bir çok bayanın en fazla yaptığı hatadır. Fakat stil sahibi bir bayanın böyle bir hataya düşmesi tabiki beklenemez.

8 – Makyaj: Bazı ortamlarda ağır bir makyaj yapmak gerekebilir ancak genel olarak fazla makyaj stil sahibi bayanın tarzını bozabilir. Bayanlar günlük hayatta hafif bir kapatıcı ve pudra ile yüzünde doğal bir görünüm yaratabilir, doğru seçilmiş bir ruj ve rimel ile de çok daha çekici gözükebilir.

9- Koku: Toplumumuzda bazı insanlar tarafından ufak bir ayrıntı gibi gözükse de parfüm seçimi kesinlikle stil sahibi bir bayanın olmazsa olmazıdır. Kıyafet seçimlerinde seçilen kıyafetlerin vücut şekline göre tercih edilmesi gerekiyorsa, parfüm seçiminde de ten uyumu gerektiriyor. Ten ile uyumlu bir koku ( parfüm) bayanları birbirinden ayıran en önemli detaydır.

10- Cesur Gülümsemeler: Kendine güveni olan bir bayanın yapacağı gibi güzel bir duruş ve güzel bir gülüş için diş bakımına da önem verilmeli.
Son Güncelleme: 26.01.2017 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81