PRP Uygulaması ve Estetik

Serdar Nasir yazıyor ;

PRP Uygulaması ve Estetik

Serdar Nasir yazıyor ;

17 Ekim 2016 Pazartesi 17:10
PRP Uygulaması ve Estetik

PRP Uygulaması Nedir?

Serdar Nasir yazıyor ; PRP Uygulaması ve Estetik ; PRP'nin anlamı hastanın kendinden alınan kanın santrifüj edilerek 10 cc kandan 2.5 cc olarak hazırlanmasından elde edilen açık sarı serumdur. Birim miktarda 5-10 kat daha fazla normal kandakine göre trombosit içermektedir. Kan pıhtılaşmasında çok önemli olan bu oluşumun estetikte kullanımı nasıl olmalıdır. Trombositlerin içerisinde bildiğimiz üzere çokça büyüme faktörü vardır. Trombositten salındıklarında bunlar bir çok dokunun yeniden oluşumunu sağlayarak hızlandırırlar. Derinin katlarından biri olan epidermisin oluşumunu artıran, damarların yeniden oluşumun sağlayan, kollejen yapan fibroblast denen deride tazeliği sağlayanlar, hücrelerin yapımını artıran, derideki kök hücrelerin veya ana hücrelerin büyümesini sağlayan faktörlerin birçoğu trombositten salınmaktadır. Ben klinik uygulamalarımda uzun zamandan beri iki amaçla PRP yi uygulamaktayım. Bunlardan birincisi yüzde gençleşme sağlamak için bir yıl içinde 3 ay uygulanması gereken PRP uygulamasıdır. Çok ince iğnelerin yardımı ile PRP uygulaması yapmaktayım. Yapılan klinik ve deneysel çalışmalara göre PRP nin yeni kollejen sentezini sağladığı ve mevcut oluşumu hızlandırdığı görülmüştür. PRP nin yeni damarların oluşumunu hızla artırdığı görülmüştür. bu durumların her ikisinde de hastanın cildine tazelik ve hafif bir pembelik geldiği, ince kırışıklıklarda neredeyse tamamen bitecek kadar azalma görülmüştür. PRP uygulamaları kişinin kendi kanından alınarak yapılan bir uygulama olduğundan dolayı hasta için hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Estetik uygulamalarımı yaparken başlangıç olarak PRP uygulamaları çok inanıp kullanmamıştım. Deneysel ve klinik olarak çalışmalardan olumlu sonuçların alındığını gördükçe kendi pratiğimde de kullanmaya başladım. Artık hastaların geri bildirimleri hem de kendi gözlemlerim ile yüz cildinde oldukça başarılı sonuçlar aldığımızı biliyorum.

Serdar Nasır Yorumu

; Diğer uygulama şeklim ise, hastaların yüz, bacak, el gibi bölgelerine yağ grefti uygulamam gerektiği zaman da PRP kullanıyorum. Bu konuda oldukça fazla ve değerli klinik ve deneysel çalışmalar bulunuyor. Yeni damar oluşumu özellikle PRP tarafından artırılıyor. Yağ greftlerinin bu şekilde dolaşımında bir fazlalaşma greft kaybını azalttığı gösterilmiştir. PRP kullanmadan önce yağ grefti uygulamalarımla karşılaştırma yaptığım klinik patiğimde yağ kayıp oranımın oldukça azaldığını gördüm. Yağ enjeksiyonu yapacağım her hasta için bu nedenle bölgeye PRP uygulaması yapmaktayım. Kaynak:
Son Güncelleme: 17.10.2016 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81