Mermer Zeminler Yerini Parkeler Aldı

Dünya sürekli gelişiyor, ülkemiz de sürekli gelişiyor. Bu gelişim her yere yansıyor.

Mermer Zeminler Yerini Parkeler Aldı

Dünya sürekli gelişiyor, ülkemiz de sürekli gelişiyor. Bu gelişim her yere yansıyor.

17 Ekim 2016 Pazartesi 16:57
Mermer Zeminler Yerini Parkeler Aldı

Marmer Zeminler Artık Bitiyor…

Dünya sürekli gelişiyor, ülkemiz de sürekli gelişiyor. Bu gelişim her yere yansıyor. Bu gelişim ile yaşam standartlarımız da gelişiyor. Düşünün ki evlerimizdeki zemin kaplamaları bile aynı kalmıyor. Eskiden olsa inşaat aşamasında atılan beton zemin ile idare edilirdi. Ancak beton zemin çok sıkıntılıdır. Temizlenmesi belki de en sıkıntılı konusudur. Süpürülürken sürekli tozar, yer temiz olsa da süpürülse bu sefer kendinden tozar. Bu toz da hele ki evde çocuk varsa yaşayanları enfeksiyon yolu rahatsızlıklarına iter. Ayrıca beton zemine sahip mahalleri ısıtmak da hayli zordur. çözümünün yerini tutmaz asla beton zemin.

Farlı Zemin Kaplama Denemeleri

Beton zeminden sonra mermer vb. taşlardan yapılan zeminler denenmiştir. Bu temizlik açısından son derece başarılı bir zemin kaplama olmuştur. Ayrıca şu anda da geniş zemin alanlarını ve suyla bolca temas eden alanları bu tür malzeme ile kaplamak kullanılan bir yöntemdir. Ancak özellikle oturma ve çalışma mahallerinde kullanılması çok da optimum değildir. Çünkü ısıtması beton zemin gibi zordur. Bir de bu arada ağaç parkeler kullanılırmış. Bunlar aslında en problemli olanlardan birisiymiş. Bu parkelerin arası tamamen kapalı değil, bu nedenle alt zeminde toz vb. pislik birikebiliyor. Ancak bu birikintiyi temizlemek hayli zor oluyor. Bu yöntem zaten pek tutmamış ülkemizde.

En İyisi Laminat parke

Tüm bunlardan sonra ortaya çıktı. Bu ağaç parkenin gelişen bir şeklidir. Parkeler tam kenetlidir, aralarında boşluk bulunmaz. Yani parkenin altı ile üstü arasında hava akımı olmaz. Ayrıca parke döşendikten sonra yapılan cila vb. işlemler ile de bu boşluklar tamamen kapatılır. Gereç parkeler gerekse üzerlerine uygulanan kimyasallar yanmaya karşı dirençlidirler. Parkelerin bu düz zemini ayrıca mükemmel bir temizlik zemini oluşturur. Bu zeminleri temizlemek oldukça kolaydır. Bu zeminleri ısıtmak da diğer beton ve taş zeminlere göre daha kolaydır. Bu nedenle de tercih edilebilir. Ayrıca görüntü açısından son derece güzeldir. En prestijli yerlerde de artık laminat zeminler görmektesiniz. Bu da bu parke türünün başarısının bir örneğidir. Siz de laminat parke için iç rahatlığı ile bizi arayabilirsiniz.

- Daha fazlası için :
Son Güncelleme: 17.10.2016 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81