Kredi Kartı Ve Kredi Borçlarında Yapılandırma Fırsatı

Yeni açıklanan kurallar çerçevesinde kredi kartı borçlarında ve mevcut kredi borçlarında yapılandırmaya gidilebilmektedir.

Kredi Kartı Ve Kredi Borçlarında Yapılandırma Fırsatı

Yeni açıklanan kurallar çerçevesinde kredi kartı borçlarında ve mevcut kredi borçlarında yapılandırmaya gidilebilmektedir.

20 Ekim 2016 Perşembe 15:29
Kredi Kartı Ve Kredi Borçlarında Yapılandırma Fırsatı
Kredi Kartı Ve Kredi Borçlarında Yapılandırma Fırsatı
 
            Yeni açıklanan kurallar çerçevesinde kredi kartı borçlarında ve mevcut kredi borçlarında yapılandırmaya gidilebilmektedir. Ancak özellikle kredi borçlarında bankalar sadece konut kredisini yapılandırmaktadırlar. Değişen faiz oranları aşağıya çekilmiş oldu. Bu düşen faiz oranları sayesinde yüksek faiz oranlarından kredi kullanan insanların tamamı büyük bir fırsat yakalamış oldu. Böylece hem kredilerini yapılandırarak daha geniş bir zaman aralığına yayma şansı buldular hem de daha düşük faiz oranlarından kredilerini ödeme imkânına kavuştular.
 
            Kredi yapılandırma işlemini yapmak için bankalara başvurmak gerekmektedir. Kredi kartı yapılandırma konusunda ise daha geniş bir çerçevede konuya bakmak mümkün olabilmektedir. Kredi yapılandırma işlemindeki gibi sadece konut kredilerinin yapılandırılmasına izin verilmesi gibi herhangi bir kısıtlama işlemi söz konusu değildir. Daha önce yapılmış ancak takibe düşmüş bütün kredi kartı borçlarının yapılandırılması söz konusu olabilmektedir. Kredi kartı yapılandırması işleminde borçlu olanlara sağlanan vade sayısı ile oldukça dikkat çekicidir. Daha önceki yıllara bakıldığında böyle bir uygulama pek görülmemektedir.
 
             72 ay gibi uzun bir vade sayısı ile kredi kartı borcu olanlara sağlanan bu fırsat borcu olan kart kullanıcılarına rahat bir nefes aldıracak gibi. Mevcut borçlarını yapılandırarak geniş bir zamanda ödeme imkânına ulaşan kart kullanıcılarının takipten dolayı ödemek zorunda kaldıkları fazla tutarlar yani faizli miktarın ne şekilde ödeneceği, tamamının ödenip ödenmeyeceği veya faizden vazgeçilip geçilmeyeceği gibi konular tam netlik kazanmamış olsa da bu gibi bilgilerin bankalardan öğrenilmesi ve detaylı bilgi alınması daha olumlu olacaktır. Çünkü mevcut borca işlemiş faiz oranı ile birlikte yapılandırılacak ve geniş vadeye yansıyacak olan borca ayrıca işleyecek olan faiz tutarının bilinmesi ve yapılandırma kararının buna göre verilmesi kart kullanıcılarının daha sonra istemedikleri veya hoşuna gitmeyecekleri durumlarla karşılaşmalarının önüne geçecektir. Vedop sorgulama için yine devletin sorgu sistemini kullanabiliriz.
 
             Kart kullanıcıları herhangi kötü bir sürprizle karşılaşmamış olacaklardır. Kredi yapılandırma konusunda sadece konut kredisi olanların mevcut kredilerinin yapılandırılması söz konusu olsa da diğer kredi türlerinde de yapılan bazı esnek çalışmalar sayesinde mevcut kredisi olanların yapacağı bazı teknik işlemler sayesinde kendi kredilerini ödeyebilirliklerini arttırmada veya yapılandırmada olanak yaratmaları mümkün olabilecektir.
 
            Örneğin ihtiyaç kredisi çekmiş birinin kredi yapılandırma olanağından faydalanması söz konusu olmamaktadır. Ancak ihtiyaç kredilerinin vade sayılarının 36 aydan 48 aya çıkartılması bu türde kredi kullanmış olan kişiler için de bir avantaj oluşturmaktadır. Daha önce çekmiş oldukları ve belirli bir vade sayısında ödedikleri ihtiyaç kredilerini 48 ay olarak yeniden daha düşük faiz oranları ile çekerek eski borçlarını kapatmaları böylece kendilerine bir kredi yapılandırma olanağı oluşturmaları mümkün olabilecektir.
 
            Bu türde bir yapılandırma sayesinde ödenecek olan dosya masrafı dışında ek bir maliyet pek gözükmemektedir. Ancak bazı yasal kesintiler ve vergiler nedeni ile katlanılması gereken faiz ve geri ödenmesi gereken para yapılandırmadan önceki borçtan daha fazla olabilmektedir.
Son Güncelleme: 20.10.2016 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81