Kireçlenmeye Ne İyi Gelir?

Kireçlenmeye Ne İyi Gelir?

25 Aralık 2016 Pazar 14:23
Kireçlenmeye Ne İyi Gelir?


Kireçlenmenin nedenlerini oluşturan faktörler çoğu kombinasyonun bir araya gelmesinden kaynaklanır. Bazı kireçlenme vakalarında hiçbir belirgin bir neden gözükmeyebilir.

 

toplumda yaygın görülen bir durumdur. Kireçlenmenin birçok farklı nedeni vardır ve bu nedenle tüm yaş grupları etkilenebilmektedir.  

Bazı kireçlenme vakaları kısa sürmekte, bazıları ise uzun sürebilmektedir. Kireçlenmenin ortak belirtileri şişme, ağrı, sertlik ve azalmış hareket alanı içerir. Belirtiler gelip gidebilir. Hafif, orta veya şiddetli olabilirler.

İleri derecede kireçlenme olan kişiler günlük aktivitelerini yerine getiremezler ve eklemlerinin bir kısmında dejenerasyon meydana gelir.  

Kireçlenmenin Nedenleri Nelerdir?

Kireçlenmenin nedenlerini oluşturan faktörler çoğu kombinasyonun bir araya gelmesinden kaynaklanır. Bazı kireçlenme vakalarında hiçbir belirgin bir neden gözükmeyebilir.

Bazı insanlar, genetik yapısından dolayı kireçlenmeye daha eğilimdirler. Bununla birlikte fiziksel olarak zorlayıcı meslekler, daha önceden yaralanmalar, sakatlanmalar, enfeksiyon, sigara içme ve iklime dayalı faktörlerde kireçlenmeye neden olur.  

Toplum içerisinde en yaygın kireçlenme nedenleri şunlardır:

  • Romatoid Artrit: İltihaplanma, ağrı ve eklemlerin şişmesine neden olur.
  • Osteoartrit: Eklemlerde ağrı ve sertliğe neden olur. Osteoartrit belirtileri bir takım egzersiz ve fiziksel tedavi ile hafifletilir.
  • Septik Artrit: Eklemlerde oluşan bir enfeksiyondur. Belirtileri arasında eklem üzerinde ağrı ve hassasiyettir. Nadir bir enfeksiyon ve çok ciddi bir durumdur. Acilen hastanede tedavi edilmesi gerekmektedir.
  • Ankilozan Spondilit (AS): Kireçlenmenin başka bir formudur. Esas olarak bel ve sırt bölgesini etkiler. Vücudun diğer eklemleri ve diğer kısımları bel ve sırt bölgesine nispeten daha az etkilenir.
  • Psöriatik Artrit: Sedef hastalığı olan bazı insanların eklemlerinde iltihaplanma, ağrı ve şişmesine neden olur. Vücudun diğer kısımları da etkilenebilir. Belirtileri çok hafif ya da çok sert olabilmektedir.
  • Reaktif Artrit
  • Gut Hastalığı


Kireçlenmenin Belirtileri Nelerdir?

Kireçlenmenin türüne göre belirtiler farklılık gösterirler. Kireçlenme belirtileri yavaş yavaş veya aniden gelişebilir ve genelde kronik (uzun süreli) olarak devam eder.  

Kireçlenme belirtileri gelip gidebilir veya zamanla devam edebilir. Kireçlenmenin varlığını gösteren 4 tane önemli belirti vardır:

  • Sabit veya saplanmış gibi eklem ağrıları
  • Eklem ağrılarının olduğu bölgelerin şişmesi ve kızarması
  • Eklemlerde gerginlik (özellikle sabahları)
  • Eklem hareketlerinde zorluk çekme
Kireçlenmenin Tedavileri Nelerdir?

Kireçlenme durumuyla karşı karşıya olan kişilerin öncellikle doktorlarına danışmalılar ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uzman kontrolünde tedavilerine devam etmeleri gerekmektedir.

Uygulanacak kireçlenme tedavisinin yanında doğal yöntemleri uygulayarak tedavi sürecinizi hızlandırabilirsiniz.  

Elma Sirkesi: Elma sirkesi kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor gibi mineral bakımından zengindir. Böylece, eklem ağrısının hafifletilmesinde yararlıdır. Dahası, eklemlerde ve bağ dokularda ki toksinlerin giderilmesine yardımcı olur. Bir fincan ılık suya bir çay kaşığı elma sirkesini dökün ve biraz üzerine bal ekleyin. Bu karışımı sabahları içmeniz tavsiye edilmektedir.  

Masaj: Hardal yağı ile masaj yapmak kireçlenmeden dolayı oluşan ağrılara ve iltihaplanmalara iyi gelmektedir. Hardal yağı doğal bir merhem gibi çalışır ve kan akışını uyarır. Bir miktar hardal yağını ılık oluncaya kadar ısıtın ve ağrılı bölgeye masaj yaparak sürün.  

Zencefil: , kemik ve eklem ile ilgili hastalıkların tedavisinde etkin bir baharattır. Meyve suyu, taze kök, toz, yağ gibi değişik şekillerde tüketilir. Kireçlenmeden kaynaklanan ağrı, iltihaplanma ve eklem sertliğini azaltır. Zencefil bilindiği üzere yüksek miktarda antioksidan içerir ve hücre hasarını önler. Zencefil, ağrıya yol açan prostaglandin seviyesini düşürür.  

Kiraz ve Vişne: Vişne suyu veya kiraz özütlü hapları kullanabilirsiniz. Artrit, osteoartrit, romatoid ve gut tedavisinde etkilidirler. Gut, eklemlerde ürik asit kristallerinin birikmesiyle oluşan kireçlenme tipidir. Ürik asit bazı yiyeceklerin bir bileşenidir. Vücut ürik asidi ortadan kaldırmazsa, kristalleşir ve eklemlerde birikir

Ananas: Bromelain, ananas içinde bulunan doğal bir enzimdir. Bromelain dizdeki artrit tedavisinde etkilidir. Bromelaini doğal olarak ananas tüketerek alabilirsiniz. Ayrıca, doktorunuza danışarak eczanelerden satın alıp hap olarak tüketebilirsiniz.  

Epsom Tuzu: Vücutta ki pH seviyesini ayarlamaya yardımcı olan magnezyum açısından zengin bir üründür. İltihaplı hastalıklar ve özellikle kireçlenme vücudunuzda yüksek asit konsantrasyonuna neden olduğundan pH'ı dengelemek gereklidir. Limon suyu ile epsom tuzunu karıştırarak banyo yaparken ağrılı yerlere sürün.  

Tarçın: Tarçın, iltihap önleyici ve antioksidan özellikleri nedeniyle eklemle ilişkili hastalıkların tedavisinde etkili bir üründür. Bir çay kaşığı tarçın ve bir çay kaşığı bal ile karıştırıp sabahları aç karnına için. Tarçında bulunan fitokimyasal maddeler bağışıklık sistemini güçlenmesine ve iltihabın vücuttan hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.  

Diyet: Kireçlenmeden mustarip kişiler yeme alışkanlıklarını düzeltmelilerdir ve kireçlenmeye karşı diyet uygulamaları gerekmektedir. Kalsiyum, C vitamini, omega-3 ve omega-6 gibi maddeleri içeren besinleri daha fazla tüketmelilerdir. Tuz, kahve, gazoz, un ve bazı sebze çeşitlerinden (domates ve patates) kaçınmaları gerekmektedir.  

Diyetinizde ve günlük yemeğinizde tüketmeniz gerekenler şunlardır:

  • Yeşil çay tüketimi vücudunuzun temizlenmesine yardımcı olur.
  • Deniz ürünleri, orkinos, somon ve morina balığı omega bakımından zengindir ve uzmanlar tarafından kireçlenmeye karşı tavsiye edilmektedir.
  • Yeşil ve turuncu bitkileri tüketmek kireçlenmeye karşı oldukça önemlidir. Günlük diyetlerinize zencefil, sarımsak, zerdeçal ve soğan gibi ürünler ekleyebilirsiniz.
Karahindiba Yaprakları: Hasarlı dokuları onarmaya ve toksinleri kandan temizlemeye yardımcı olan A ve C vitaminleri bol miktarda karahindiba yapraklarında bulunur. Ayrıca, bazı çalışmalar vücudun prostaglandin üretmesi için bağışıklık sistemine yardımcı olduğu gözlenmiştir.  

Kireçlenme tedavisiyle mücadelede kesinlikle doktorunuza başvurmadan hiçbir ürünü ya da metodu denemeyiniz. Yukarıda anlatılan doğal yöntemleri doktorunuza danışın ve kontrol altında uygulayın.

 

Sonuç

Kireçlenmeye ne iyi gelir yazısında, zencefil, elma sirkesi, ananasın kireçlenmeye faydaları. Kireçlenme için doğal tedavi yöntemlerini paylaştık.

Burada sıraladığımız bitkisel tedavi yöntemlerinin mücadele ettiğiniz başka bir hastalığı olumsuz etkilenmediğinden emin olunuz.

Burada sıraladığımız bitkisel tedavi yöntemleri da yer alan bilimsel çalışma sonuçlarından faydalanılmıştır.

Bahsi geçen doğal tedavi yöntemlerini doktorunuzla paylaşarak onayını alın ve ondan sonra doktorunuzun belirlediği tedaviye destek amaçlı kullanınız.

 

 

 

 

 

 

 
Son Güncelleme: 26.12.2016 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81