Kapadokya Balon Turu

Kapadokya Balon Turu

15 Ekim 2017 Pazar 12:28
Kapadokya Balon Turu

Sahip olduğu iklim sebebiyle, Kapadokya bölgesinde geceler ile gündüzler arasında ısı farkı oldukça yüksek oluyor. Aslına bakarsanız Kapadokya balon turları için çıkış noktası bu, geceleri vadilerin içerisinde soğuk hava birikiyor ve gün doğumuyla birlikte ısınan hava vadilerin arasından bir hava akımı oluşturuyor. Bu hava akımı sayesinde meşhur Kapadokya balon turları gerçekleşiyor.

Düzenlenen bu turlar, size Kapadokya’nın eşsiz doğasını gökyüzünden görme imkânı sunuyor. Turlar, sabahın erken saatlerinde başlıyor, balonlar sıcak hava balonu olduğu için hava ısınınca, yani gün içinde uçuş yapılamıyor. Sabah erken kalkma kısmı sizi biraz zorlayabilir ancak gördüğünüz güzellikler karşısında pişman olmayacağınıza emin olabilirsiniz. Ayrıca Kapadokya balon turu için özel olarak kurulmuş tur firmaları, uçuşa katılacak kişilerin işini epey kolaylaştırıyor, önce sizi otelinizden alıyorlar, sonrasında kahvaltınızı yaparken sizi uçuracak balon yavaş yavaş şişirilmeye başlıyor. Ardından pilotlar, misafirleri güvenlik ile ilgili bilgilendirip sizi gökyüzüne çıkaracak balonun sepetine bindiriyorlar. Garip gelebilir ama bu uçuşun bir rotası yok, çünkü balonun bir dümeni de yok, rüzgârın yönlendirmesi ile doğal güzelliklerin tadını çıkartıyorsunuz. Tabii güneşin doğuşu da manzaranın güzelliğine güzellik katıyor.




4 mevsim yapılabiliyor ve emin olun her mevsimin ayrı bir güzelliği oluyor. Tabii ki yağmurlu havalarda ve belli bir rüzgâr hızının üstünde uçuşlar yapılamıyor. Bu nedenle gitmeden önce hava durumuna göz gezdirmeniz faydalı olabilir. Rüzgâr yüzünden tura katılamamaktan daha kötü olan bir şey de var, o da tura katılıp rüzgâr yüzünden erken iniş yapmak. Sabah erkenden kalkıp tam olarak turun tadını çıkaramadan otele dönmek biraz üzücü olabilir. O yüzden hava durumu kesinlikle incelenmeli.

Son Güncelleme: 16.10.2017 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81