Kalça kireçlenmesi nedir?

Kalça kireçlenmesi nedir?

14 Kasım 2016 Pazartesi 09:22
Kalça kireçlenmesi nedir?


hastalığı eklem hastalığı olanlarda ve de kalça eklemi vücudunuzda ki ağırlığı taşıdığından dolayı bozulmaya en yatkın olan eklemlerin başında gelmektedir. Bu durumun tıp dilinde eki isimi daha farklı olsa da günlük yaşamda ki ismi kireçlenme olarak bilinir. Vücudumuzda yer alan tüm eklemlerde olduğu gibi kalça ekleminde eklemin etrafı topu ve de yuvası kıkırdak ile çevrelidir. Kıkırdak yapı bu düzlemin üzerinde yer alan kemiklerin birbirine ağrısız ve sızısız olarak kaymasını ve de sürtünmesini sağlar. Kalça kemiğinin ileri karakterde çevresinde olan yumuşak dokuları tutup eklemin yapısını bozan primer ya da ikincil sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan bir yıpranma rahatsızlığıdır. Sağlıklı olan bir kalça norma bir yürüyüş esnasında tek ayaküstüne basıldığı takdirde vücudun 4 katı kadar bir oranda yük taşıyabilmektedir. Bunun yanı sıra sık olarak karşılaşılan bir diğer durum ise hastalığıdır. Bu hastalığın en büyük sıkıntısı kilodur. Vücudun ağırlığı tam anlamı ile dize baskı yaptığından eklemlerde ortaya çıkan ağrı çok daha fazla olacaktır.



Kireçlenme ağrılarına son verebilmek için

 

Bundan dolayı kilo problemi var ise tedaviye önce kilo vermeye başlayarak başlanabilir. Bundan sonra ki süreçte doktorunuz size uygun olan ilacı ve dozu belirtecektir. Sık olarak ortaya çıkan yine bir diğer rahatsızlık ise hastalığıdır. Eklemde ortaya çıkan sertlik ve de ağrı en sık olarak karşılaşılan durumdur. Ağrı genellikle akşama doğru ya da yapılan bir hareket sonrası ortaya çıkar. Belli bir aralıkta dinlenme sonrası genellikle bu ağrı ortadan kalkar. Bazı istisnai durumlarda ağrı şiddetini arttırıp belli aralıklarla devam edebilir. Bunun için doktorunuzun size özel olarak vermiş olduğu uygulamaları ve ilaçları takip etmeniz daha kaliteli bir yaşam sürmeniz için önemlidir.
Son Güncelleme: 10.11.2016 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81