iPhone 8 İncelemesi ve Bilmeniz Gerekenler

iPhone 8 İncelemesi ve Bilmeniz Gerekenler

28 Kasım 2017 Salı 23:59
iPhone 8 İncelemesi ve Bilmeniz Gerekenler

iPhone 8, sunduğu üstün performans ve kaliteli özellikler ile kullanıcıların beklentilerini karşılıyor. Fakat tasarım noktasında bir önceki nesilden pek de farklı olduğunu söyleyemeyiz. iPhone 8 özellikleri ise bir önceki nesilden çok daha iyi bir donanıma sahiptir. Bu yıl iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerini tanıtan Apple, akıllı telefon dünyasını domine etmeye devam ediyor. Arttırılmış gerçeklik, kablosuz şarj gibi yenilikçi özelliklere ev sahipliği yapan bu modelde fotoğraf kalitesi de üst düzeye çıkarılmış durumdadır. iPhone 8 fiyatı ve ucuz iPhone 8 modelleri hakkında detaylı bilgi almak için cimri.com’a bir tık ile ulaşabilirsiniz.

iPhone 8 Teknik Özellikler



İşletim Sistemi: iOS 11

İşlemci: Apple A11 Bionic

Çekirdek: 6

Ekran Teknolojisi: IPS LCD

Ekran Çözünürlüğü: 750x1334 px

Ekran Boyutu: 4.7 inç

Bellek (RAM): 2 GB

Dahili Depolama Alanı: 64 GB

Ön Kamera: 7 MP

Arka Kamera: 12 MP

GPS: Var

LTE (4G): Var

Bluetooth: Var

Radyo: Yok

Konuşma Süresi: 14 dakika

İnternet Kullanım Süresi: 12 saat

Tasarım Özellikleri



iPhone 8 tasarımı aslında iPhone 7’den çok büyük farklılıklar içermiyor. Fakat bu cep telefonu modelinin arka yüzü tamamen cam malzemeye sahip. Eski nesil aliminyum arka yüzlerden sonra cam arka yüzey tasarımsal anlamda çok şık görünüyor. Boyut, görünüm ve biçim açısından iPhone 8, önceki nesillerinden farklı değil. iPhone 8 renkleri ise uzay grisi, gümüş ve altın olmak üzere üç farklı seçeneğe sahip…

Telefon ekranının alt kısmında Touch ID, sağ kenarında güç butonu ve SIM kart çekmecesi, sol kısımda ise sessiz butonu ve ses butonları bulunuyor. iPhone 8’in IP67 sertifikası, 1 metreye dek 30 dakika boyunca suya dayanıklı bir biçimde tasarlanmış.

Ekran Özellikleri



iPhone 8 telefon ekranı 4.7 inç boyutunda ve Retina HD. 750x1334 piksel çözünürlük, 326 ppi piksel yoğunluğu 1400:1 kontras oranı ile iPhone 7 modeliyle aynı özellikleri taşıyor. Bu modelin iPhone 7’den tek farklı 625 kandela düzeyindeki parlaklığı oluyor ve True Tone teknolojisi ile birlikte renklerdeki kontras arttırılıyor.

Donanım Özellikleri



iPhone 8 modelinin en büyük yeniliklerinden biri A11 Bionic işlemcisine ev sahipliği yapıyor olması… A11 Bionic işlemci sayesinde iPhone 8, üstün bir performans sergiliyor. 6 çekirdekli bir işlemci olan A11 Bionic, 2 adet Monsoon ve 4 adet Mistral yonga setinden meydana geliyor. 2 GB RAM kapasitesine sahip olan model, iOS 11 işletim sisteminde çalışıyor.

Pil Ömrü



iPhone 8 modeli 14 saate kadar konuşma süresi, 12 saate kadar internet kullanımı ve 13 saate dek video oynatma kapasitesine sahiptir. Bu modelin 1821 mAh kapasiteli pil gücü olduğunu da belirtelim. iPhone 8 kablolu bataryası, 2 saat 43 dakikada tam kapasite şarj oluyor. Kablosuz şarj özelliğinde ise 4,5 saatte tam kapasite şarj oluyor.

Kamera Özellikleri



iPhone 8 modelinin arka kamerası 12 megapiksel çözünürlüğü, f/1.2 diyafram açıklı, 5x dijital zoom ve optik görüntü sabitleme, Live Photos desteği gibi özellikleri içinde barındırıyor. Ön kamerası ise 7 megapiksel çözünürlüğe sahip olan iPhone 8’de f/2.2 diyaframlı lens kullanılıyor.

4K video kayıt kabiliyetine sahip olan bu model, saniyede 60 kare kaydedebiliyor. Ayrıca ağır çekim modunda video kaydı 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Bu açıdan bakıldığı zaman iPhone 8, seleflerinden çok büyük farklar taşımıyor.

 
Son Güncelleme: 30.11.2017 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81