Havalar Soğumaya Başladı Kış Lastikleri Alacaklar Dikkat

Havalar Soğumaya Başladı Kış Lastikleri Alacaklar Dikkat

21 Ekim 2017 Cumartesi 20:32
Havalar Soğumaya Başladı Kış Lastikleri Alacaklar Dikkat

Kış lastiği; bir otomobilin yol ile temasını sağlar. Bu yüzden güvenli bir sürüş deneyimi için lastikler büyük bir öneme sahiptir. Kış mevsiminde oluşan yağmur, kar ve buz gibi doğa olayları sebebi ile araçlar hareket halinde kayabilir ve kazalara neden olabilir. Bu yüzden ekim ve kasım aylarında mutlaka kış lastiği uygulamasına geçilmelidir. En iyi kış lastiği tercih edilerek güvenli sürüşler yapılmalıdır. Bir lastiğin, kış lastiği olup olmadığını anlamak için kenarında bulunan dağ simgesi içindeki kar sembolüne bakılmalıdır. Kış lastikleri, yalnızca yol tutuşlarında fren değil bununla birlikte çekiş gücünü arttırma özelliği de sağlar. Lastik fiyatları ve kış lastiği fiyatları için Cimri.com’a gelin.

Yasal Uygulama


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yolcu ve yük taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık- 1 Nisan tarih aralığında araca uygun kış lastiği kullanma zorunluluğu getirdi. Kış lastiği uygulaması; ticari araçlar, kamyon, kamyonet, taksi, otomobil, minibüs, dolmuş, tır, servis ve yük taşıyan araçlar için geçerlidir. Kış lastiği olmayan araçların hem büyük bir ceza ödeyeceğini hem de yola devam edemeyeceklerini belirtelim.

Güvenli Sürüş


Kar lastiği, üstünde M+S işareti olan ve 7 derecenin altında bulunan sıcaklıklarda yol tutuşunu sağlam hale getirmek için özel olarak tasarlanmış ve dış yüzeyinde özel desenleri bulunan lastik türüdür. Kış lastiği, trafikteki güvenliğin sağlanabilmesi açısından çok hayati bir role sahiptir. Kar ve buzlanma sebebi ile oluşan kazaları önlemek amacı ile her aracın mutlaka kış lastiği kullanması gerekir.

Kış Lastiği Özelliklerine Dikkat!


Kış lastiği alırken tüm lastiklerin aynı ayar ve kaliteye sahip olması gerekir. Özellikle kış lastiklerinin takılmadan önce balans ayarının yapılması zorunludur. Tersi durumlarda araçlar, sağa ya da sola çekme yapabilir. Bu durum uzun yollarda büyük bir risk demektir. Kış lastiklerinin diş derinliği mutlaka 3 mm.nin üzerinde olmalıdır. Bunun altında olan kış lastikleri, karlı ve buzlu zeminlerde aracın çekiş performansını düşürür.


Kış Lastiği Boyutları


Satın alacağınız kış lastiklerinin boyutları, aracın standart lastik boyutlarından daha büyük olmamalıdır. Aksi halde lastiklerin yol tutuşu azaldığı için kızaklanma durumu oluşabilir. Kış lastiği taktırdığınız için zincire ihtiyacınız olmadığını düşünmeyin. Mutlaka aracınızda zincir bulunmalıdır.


Riskleri Ortadan Kaldırın


Kış lastikleri takmak can güvenliğinizin yanı sıra maddi kayıpları da önler. Karlı ve buzlu yollarda yaşanacak en küçük kaza büyük maddi kayıplara yol açacaktır, unutmayın. Kış lastiklerini, uzman tavsiyesine uyarak gerekli kilometrelerden sonra değişiklik ve bakımları yaptırmalısınız.


Kış Lastiklerinizi Saklayın


İlkbahar mevsiminde kış lastiklerinizi çıkarıp, temizledikten ve bakım yaptırdıktan sonra uygun bir depo alanında saklarsanız gelecek kış mevsiminde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Böylece maddi anlamda tasarruf etmiş olursunuz.


Son Güncelleme: 22.10.2017 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81