Gayrimenkul danışmanı olarak sosyal medyayı doğru kullanın

Gayrimenkul danışmanı olarak sosyal medyayı doğru kullanın

24 Mayıs 2017 Çarşamba 11:26
Gayrimenkul danışmanı olarak sosyal medyayı doğru kullanın

Gayrimenkul danışmanı olarak sosyal medyada öne çıkmak için gerekli bilgiler…
 
Gayrimenkul sektöründe farklı bir rekabet ve başarı alanı olan sosyal medya, ev ilanları yayınlamaktan potansiyel müşterilere ulaşmaya dek geniş bir etki alanına sahip. Bir gayrimenkul danışmanı olarak sosyal medya kanallarını etkin bir şekilde ve doğru stratejilerle yönetmek size her zaman kazandırır.
İşte gayrimenkul danışmanı olarak sosyal medyada öne çıkabilmenin yolları…
 
Sosyal medyada olma amacınızı belirleyin
Sosyal medyayı şahsınız ve şirketiniz için hangi hedefiniz doğrultusunda kullanmalısınız? Sosyal medyayı doğru kullanabilmek için hedeflerinizi belirlemelisiniz. Sosyal medyayı bir müşteri bulma aracı olarak mı görüyorsunuz? Sosyal medya siz ve şirketiniz için ev ilanları yayınladığınız bir tanıtım aracı mı?
 
Sosyal medyada hedef kitlenizi belirleyin
Sosyal medyadan beklentiniz ne? Sosyal medyada yapmak istediklerinizi ve ulaşmak istediğiniz hedefleri tespit etmeli ve yola bu şekilde çıkmalısınız. Sosyal medyada hedef kitleyi belirlemenin oldukça önemli bir konu olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Hedef kitleniz kiralık ya da
satılık daire arayışında olanlar mı, yeni müşteriler veya mevcut müşterileriniz mi? Hedef kitlenize göre stratejinizi oluşturmalı ve bunu dijital pazarlama yönetiminizin temeli olarak görmelisiniz.
 
Mülk değil, yaşam tarzı sattığınızın farkında olun
Hedeflediğiniz kitleye ev ya da arsa satmaktan çok yaşam tarzı sattığınızın farkında olmalı ve yayınladığınız yazılardan paylaştığınız fotoğraflara kadar her etkileşimde bunu hissettirmelisiniz. Aynı zamanda rekabette bir adım öne çıkabilmek için samimi ve özgün bir anlatım diliniz olması gerektiğini unutmamalısınız. Şirketinizi sürekli anlatmamalı ve bunun yerine insanların hayatlarına nasıl dokunduğunuzu ifade etmelisiniz.
 
Müşterilerinize rehber olarak fark yaratın
Vizyonunuzu geniş tutmalı ve sadece ev satın almak ya da kiralamak isteyenlerin danıştığı biri olmamalısınız. Yeni bir ev satın almak ya da kiralamak isteyen müşterinize kararını etkileyebilecek tüm bilgileri vermeli ve ona sözleşme sonrası da yardımcı olan bir danışman olarak sektörde fark yaratmalısınız. Ev onarımından tapu süreçlerine kadar gerekli yararlı bilgileri sunmak sizi tavsiye edilen gayrimenkul danışmanı yapacaktır.
Son Güncelleme: 25.05.2017 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81