DR.Esra Çabuk Cömert Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık zarı günümüzde eskisi kadar önemsenmese de, bazı toplumlar da hala çok önemli bir rol oynamaktadır.

DR.Esra Çabuk Cömert Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık zarı günümüzde eskisi kadar önemsenmese de, bazı toplumlar da hala çok önemli bir rol oynamaktadır.

03 Kasım 2016 Perşembe 16:49
DR.Esra Çabuk Cömert Kızlık Zarı Dikimi

 Kızlık zarı günümüzde eskisi kadar önemsenmese de, bazı toplumlar da hala çok önemli bir rol oynamaktadır. Kadınlarımızın namusunu bu zara bağlayan kişilerin sayısı hiçte azımsanacak kadar değildir. Öyle ki ülkemizin doğusunda bu durum daha da önemli bir hal almakta, hatta birçok kız bu yüzden hayatlarından olmaktadır. Yanlış ilişkiler yaşayan, ayrılan, başkasıyla evlenen ya da bu durumu yeni partnerleriyle paylaşmak istemeyen kızlarımız tarafından tercih edilen bir operasyondur.

           

             Kızlık zarı, vajinanın hemen yukarısında bulunan kişiden kişiye yapısında farklılıklar gösteren bir yapıdır. Bazı kızlarımızda daha esnek, bazılarında daha kalın olabilmektedir. Hatta kızlık zarı olmadan doğan kızlarımız bile mevcuttur. Kızlık zarının asıl görevi bekâret kontrolü değil, ergenliğe gelene kadar vajinal temizliğe önem vermeyen, hatta bir vajina sahibi olduğunun bile farkına varamayan kızlarımızın vajinasını dış etkenlerden ve mikroplardan korumaktır.  , yukarıda bahsettiğimiz kişiler tarafından tercih edilmekte olup kısa bir işlemdir. Yeni yapay bir kızlık zarı oluşturulur. Ve kızlık zarının dikildiğini hekim haricinde kimse anlayamaz. İlişkiden ortalama 80 saat kadar önce yapılan dikimlerde kanama yüzde yüz sağlanır.

 

 Kürtaj

 


             Bilindiği üzere kürtaj istenmeyen gebeliklerden kurtulmak amacıyla yapılmaktadır. Unutulmaması gereken, Kürtaj yaptırmak isteyenlerin 10 haftalık yasal sınırı geçmemeleri gerektiğidir. Aksi takdirde   işlemini yaptıramayacaktırlar. Güvenilmeyen merdiven altı diye tabir edilen muayenelerden mutlak surette uzak durmanız gerekmektedir. Aksi takdirde bebeğinizin yanında sizin de hayatınız tehlikeye girecektir. Bu yüzden yasal sınırı aşmamaya özen gösterin ve böyle yöntemlere tamah etmeyin.

 

 Labioplasti

 

             Labioplasti operasyonu bir nevi bir estetik ameliyattır. Vajinasının görünümünden mutlu olmayan bayanlar tarafından tercih edilmektedir. Vajina dudakları sarkan bayanlar en çok rağbet gösterenlerdir. Ufak bir operasyon ile bu dudaklar küçültülerek vajinaya daha estetik bir görüntü verilmektedir. Bazı durumlarda ise bu işlem tek vajina dudağına uygulanır. Çoğu bayanda bu dudaklardan biri daha sarkıktır. Bazı bayanlar bunu fark bile etmezken bazıları için çok büyük sorun haline gelir. Bu durumda mutsuz olurlar ve kendilerine olan özgüvenleri sarsılarak cinsel yaşamdan soğurlar. Bu gibi durumlarda kısa bir operasyonla vajina dudakları eşitlenerek simetrik bir hal getirilir.

 

 

Son Güncelleme: 13.02.2019 07:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81