Dizi'nin Bizdeki Yeri

Dizi'nin Bizdeki Yeri

24 Ocak 2017 Salı 11:30
Dizi'nin Bizdeki Yeri

Dünyada milyarlarca insan yani milyarlarca kalp ve beyin vardır . Buna rağmen bazı meseler için insanların ciddi bir kısmını aynı payda toplamak mümkün olabilmektedir. Mesela bir sanatçın milyonlarca hayranı olması mesela bir kitabın milyonlarca okuyucuya ulaşması mesela bir dizinin milyonlarca izleyici bulmasıdır.



Günümüzde en canlı piyasalardan biri şüphesiz dizi sektörüdür. Çünkü yadsınamaz bir seyirci kitlesi ve ilgilisi mevcuttur. Televizyonun icadından beri insanların ona olan ilgisi çok büyüktür, dizilerin çıkmaya başlamasından beri ise adeta vazgeçimez hale gelmiştir , çünkü iki insandan biri meyi çok sevmektedir. Dizilerin geçmişi eskilere dayanmaktadır ve pek çok şey gibi zaman içinde hem yapısını hem de muhtevasını değiştirmiştir. Eski dizilere baktığımızda ön plana çıkan duygular genellikle : acı, dram, intikam, yasak aşklar vb şeylerdir fakat insanımız artık –haklı olarak- bunlardan sıkılmış ve yeni arayışlara girmiştir .



Bu arayış lerin keşfi ile sonlanmıştır ve seyirci dilediğini orada bulmayı başarmıştır. Bahsi geçen konular yerine daha yeni konular işlenmeye başlanmış ve seyirciyi kendine çekmiştir bu diziler. Örneğin uzaylılar, bilim, yapay zeka, farklı alemler, teknoloji, toplumun sosyolojik ve piskolojik açıdan değerlendirilmesi gibi toplumun çok dikkatini çekmiştir. Ve bizim insanımız da meye başlamıştır. İlgi oraya kayınca bizim yapımcı ve yönetmenlerimiz de benzer dizi yapmaya başlamış ve yine canlanmıştır piyasa.

Son Güncelleme: 25.01.2017 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81