Dizi Ajansına Başvurmak İstemez misiniz?

Dizi Ajansına Başvurmak İstemez misiniz?

26 Mayıs 2017 Cuma 22:04
Dizi Ajansına Başvurmak İstemez misiniz?

Ajans kelime anlamı ise haber toplama ve topladığı haberleri dağıtma görevini yerine getiren kuruluş olarak söylenebilir. Bunun dışında ise cast ajans olarak görev yapan şirketler bulunmaktadır. Cast ajanslar; sinema, reklam, dizi ve benzeri işler için gereken oyuncu kadrosunu gönderen şirkete verilen isimdir. Dizi ajansı da cast ajansın sadece bir koludur. Dizi ajanslarının genel işi ise yapımcı firmaların cast ihtiyaçlarını analiz edip bu ihtiyaçlara göre televizyonda yeni yayınlanacak dizi veya yayınlamakta olan dizilerdeki karakter ekleme işi için yeni yüzler ve yetenekleri ilgili dizinin yapımcısı ile bir araya getirir.



Dizi Ajansına Nasıl Başvurulur?

Öncelikle bilinmesi gereken şey şüphesiz ki bu işlere girmek isteyip istemediğinizi sorgulamaktır. Sonrasında kendinize sormanız gereken soru ise “Mimiklerimi ne kadar kullanabiliyorum, benim bu konuda yeteneğim var mı?” Cast ajansa kaydolurken öncelikle dizi, film ve reklamda oynayıp oynayamayacağını anlamak adına oyunculuk eğitimlerine bakılmalıdır. Tabii ki başvurundan sonra eksiklerinizin giderilmesi için sizler kadar da sizleri yönlendirecektir.

Mimikleri düzgün kullanıp aynı zamanda da oynadığı rolü yaşayabiliyorsanız, yani duyguyu seyirciye geçirebiliyor iseniz işte o zaman bu oyuncunun yetenekli olduğunu göstermektedir. Ancak bu meslekte yetenek her şey demek değildir. Dünyaca ünlü oyunculara baktığımızda kaç senedir bu sektörün içerisinde olmalarına rağmen hala oyunculuk eğitimlerine devam etmektedirler. Yani oyunculuk eğitimi, bu mesleği hakkını vererek yapıp iyi bir oyuncu olmak istiyorsanız muhakkak ki eğitimini almalısınız. Ayrıca ajansa kayıt olurken de yaşın herhangi bir önemi bulunmamaktadır. Yeteneğinize güvenmeniz de başlamak için yeterli olacaktır.




Dizi Ajansı İle Birlikte Çalışmak

Aslına bakılır ise her sene yayın dönemlerinde yaklaşık 100'e yakın dizi vizyona girmektedir. Her yıl sayısız yapılan reklamlar da tabii ki de unutulmamalıdır. Bu bahsettiğimiz dizi yayınlarının türlerine göre kayıtlı olduğunuz cast ajans, sizin yeteneğiniz ve dizilerin istediği karakteri göz önünde bulundurup uygun bulduğu takdirde sizleri yapımcı ile buluşturmaktadır. Yani kayıt olduğunuz cast ajansı siz ve dizi yapımcısı arasında bir köprü görevi görür. Ayrıca dizi ajanslarının hemen hemen hepsi içinde oyunculuk eğitimi de verilmektedir.

Dizi ajansına başvurarak içinizdeki kişiliği tüm Dünya’ya yansıtmak istiyorsanız geç kalmadınız! Reyting Ajans ile geleceğin yıldızı olmaya hazırsanız siteyi ziyaret edin ve başvuruda bulunun.

Daha detaylı bilgi için :

Son Güncelleme: 26.05.2017 22:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81