Çocukların Sevgilisi Oyuncaklar!

Çocukların Sevgilisi Oyuncaklar!

13 Kasım 2016 Pazar 20:15
Çocukların Sevgilisi Oyuncaklar!
Bir çocuk için şüphesiz ki en güzel hediye oyuncaktır. çocuklarımızın vazgeçilmezi olduğu gibi aynı zamanda onların yaratıcılık, beceri ve hayal gücü gibi kavramlarının da gelişmesine yardımcı olmaktadırlar. Çocukların yaş gruplarına göre farklı renk, boyut ve türde üretilen oyuncakların seçilirken dikkat edilmesi gereken durumlar da elbette vardır.
 
Yaşa Uygun Oyuncak Seçimi Önemlidir.
Çocuklar için seçiminde en önemli kriter yaşa uygun olup olmadığıdır. Günümüzde satışı yapılan çoğu oyuncağın ambalajında hangi yaş grubuna hitap ettiği belirtilmektedir. Özellikle marka olan oyuncaklarda bunlar mutlaka bulunur. Özellikle 3 yaşın altındaki çocuklar için seçim daha da önem kazanmaktadır.
 
Çünkü bu yaş aralığındaki bir çocuğa küçük parçalar içeren bir oyuncak vermek sağlığı açısından tehlikelidir. Küçük çocuklar oyuncakları ağızlarına sokmaktan hoşlandıkları için küçük parçalar nefes borularına kaçabilmekte ve hayati tehlike doğurabilmektedir. Ayrıca oyuncakların üretildikleri malzemeler ve kullanılan boyalar da sağlık açısından önemlidir. Güvenilir bir markanın tercih edilmesi, tüm bu kriterleraçısından kolay bir seçim yapılmasını sağlayabilir.
 
Sağlık için ahşap oyuncaklar.
Eski dönemde oldukça yaygın olan , günümüzde de artan sayıları ile dikkat çekmektedirler. Çocukların sağlığı için plastikten üretilmiş bir oyuncak yerine ahşap bir oyuncak oldukça faydalı olacaktır. Hem daha dayanıklı hem de ucuz olan ahşap oyuncaklar çocukların da severek oynadığı türler arasındadır. Ancak burada da ahşabın boyanmasında kullanılan boya önemlidir. Çocuk sağlığı açısından zararlı olmayan bir boyanın kullanıldığından emin olunmalıdır.
 
Son Güncelleme: 13.11.2016 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81