Cephe Kaplama Olumsuzluklardan Korur

Cephe Kaplama Olumsuzluklardan Korur

04 Kasım 2016 Cuma 17:30
Cephe Kaplama Olumsuzluklardan Korur

Binaların dış etkenlere karşı en savunmasız noktaları dış cepheleridir. Dış cephelerin geniş yüzeyleri rüzgarın yanı sıra yağmur, kar ve rüzgar ile birlikte hızla gelerek çarpan ve bu sayede güçlü bir aşındırıcı olarak kabul edilen toz ve partiküllere karşı son derece savunmasızdır. Dış cephelerin bir dezavantajı da yüzeylerin hızla soğuması sebebi ile başta binaların ortak alanları olmak üzere tüm binanın hızla soğumasına ve ısıtmak için kaloriferlerin çalıştırılmasına yol açmaları ile yakıt tüketiminin artmasına da etkisi vardır. Tüm olumsuzlukların önüne geçmek için tercih edilen malzemeleri, bina yalıtımı sağlayarak binayı dış etkenlerin olumsuzluklarından korumaktadır. 

Dış Cephe Kaplama Binanın Görünen Yüzüdür


Binaların yalıtımın yanı sıra, dış etkenlerden de korunması amacıyla tercih edilen malzemeleri, binaların dışarıdan bakıldığında görünen yüzü olmalarına rağmen, aslında en son kat olarak arka planda çok önemli unsurları da kapatmaktadır. Bina dış cephesinin yalıtım amacı ile kaplanması aşamasında, binaya dışarıdan ve sonradan takılan anten direklerinden askılara hatta baca çıkışlarına kadar en ince detaylarına varıncaya kadar aralık verilmeden kapatılabilmesi ustalık ve tecrübe isteyen bir konudur. Bu konuda yapılacak firma ve malzeme seçimi de işin başarıya ulaşması için son derece önemlidir. Uygulayıcı firmalar genellikle kendi kullanacakları malzemeleri kendileri getirmeleri sebebiyle, gelen ürünün kalite belgelerinin kontrol edilmesi ve uygulamanın kalitesi konusunda hassasiyet gösterilmesi başarılı bir yalıtım için gereklidir. 

Yapı Kaplama Pek Çok Detaydan Oluşur

sistemlerine kısaca göz atacak olursak, ilk dikkat çeken ayrıntıda, dış cephe yalıtım malzemelerinin altlarında yer alan diğer malzemeler ile birlikte tüm yapıyı kaplayan sistemin bir bütün olarak ele alındığını görebiliriz. Yapıların duvarlarına yerleştirilen sac desteklerden, arada kullanılan cam yünü ya da strafor malzemenin kalınlığına varıncaya kadar tüm sistem detaylı bir şekilde seçilmesi, bina kaplama uygulamasının başarıya ulaşması için çok önemlidir. Bu seçimde, kalitesine güvenilen markalara yönelmek işleri biraz olsun kolaylaştıracaktır. Bu seçiminizde en yakın yardımcınız, hekimyapi.com internet sitesi olacaktır.

Son Güncelleme: 04.11.2016 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81