Cankurtaran Nedir?

Cankurtaran Nedir?

05 Ocak 2017 Perşembe 16:19
Cankurtaran Nedir?


Cankurtaran bilindiği üzere plaj, yüzme havuzu, göl gibi alanlarda boğulma tehlikesi geçiren kişileri kurtarmakla görevli olan, iyi bir yüzme bilen kişidir. Çalıştıkları alanlar da kişilerin nasıl yüzdüğüne, gittikleri derinliklerin nasıl olması gerektiğine, eğer bir sorun olursa yapmaları gereken her türlü ilk yardımları bilmesinin de gerekliliği olmaktadır.

genel olarak iyi yüzme bilen kişilerin belirli belgeleri alması ile çalışılabilecek bir iştir. Genel de cankurtaranlar bot vb. kullanmayı bilen kurtarma ceketleri, ipi, sopası gibi şeyleri en profesyonel derece de kullanabilen kişilerdir. Gerektiği takdirde ilk yardım yapmayı bilmeleri hayat kurtaracağı için en önemli vazifeleri aslında bunu öğrenmek ve uygulayabilmektir.

Cankurtaran Kursu

Cankurtaran kursları hemen her şehirde bulunabilen herkesin başvuru yapabileceği şekilde hazırlanmış olan kurslardır. 18 yaşını doldurmuş, en az ilkokul mezunu olmak yeterli bir kriter olacaktır.

bronz cankurtaran eğitimi olarak adlandırılmaktadır ve uygun fiyatlara birçok kişi katılabilir. Eğitim kısa sürmektedir ve devam zorunluluğu olduğu kaçırılırsa belge alınamayacaktır.

Cankurtaran Belgesi

Bir kişi plaj ya da yüzme havuzları gibi alanlarda iş yapmak istiyorsa cankurtaran olmak için belgeye ihtiyacınız olacaktır. almak için 18 yaş üzeri olmak ve ilköğretimi bitirmiş olmak yeterli olacaktır. Kimlik bilgileriniz ile fotoğraf götürerek direk olarak cankurtaran belgesi alabilirsiniz. Her şehir ve ilçe de bulunan kurslara katılarak kısa bir eğitimle cankurtaran olabilirsiniz.
Son Güncelleme: 06.01.2017 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81