Arka bölgedeki diş eksikliklerinin giderilmesi

Arka bölgedeki diş eksikliklerinin giderilmesi

28 Kasım 2016 Pazartesi 19:50
Arka bölgedeki diş eksikliklerinin giderilmesi

Çiğnemedeki belirgin rollerinin yanısıra, arkadaki dişler ısırma işlevini etkiler ve çiğneme ile oluşturulan ön dişler üzerindeki aşırı basıncın hafifletilmesine yardımcı olurlar. Diş hekimleri genelde arka dişlerin kaybedilmesinin, özellikle kalan diş, dişeti, çene kasları, bağlar ve eklemleri içeren çok çeşitli sonuçlara neden olabileceğini kabul eder:

Çiğneme veriminde azalma

Arda kalan bitişik dişlerin devrilme, yer değiştirme ve rotasyonu

Aşırı aşınma veya kalan dişlerin erozyonu

Alveolar çene kemiğinin kaybedilmesi ve kemik erimesi

Alt çene ile kafatasını birbirine bağlayan temporomandibular eklemlerinde (TMD) ağrıya neden olması

Arka bölgedeki eksik dişlerin görünmeden gizlenmiş olması, görünümünüzde herhangi bir değişiklik olmayacağı anlamına gelmez. Örneğin, arkadaki dişlerin kaybı yüz yüksekliğinde azalmaya neden olabilir ve zaman içinde giderek fark edilir hale gelebilir.

Ne yazık ki, bu sadece arka bölge diş eksikliğinde karşılaşabileceğiniz sorunların başlangıcıdır. Yukarıdaki faktörlerden bazıları, özellikle dişlerin kayması veya migrasyonu, genel diş sistemi zayıflatan bir zincirleme reaksiyonu başlatabilir.

Kısacası, artık görülen veya görülemeyen eksik dişlerin tedavisinin önemini göz ardı etmemelisiniz. Günümüzde diş implantlarıyla mükemmel seçenekler sunulmaktadır. Diş hekiminize danışarak diş implantları hakkına daha fazla bilgi sahibi olabilir ve diş implantı için doğru bir aday olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Diş implantları hakkında daha fazla bilgi için:

Son Güncelleme: 28.11.2016 19:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81