Yarışma başlıyor

Yarışma başlıyor

26 Ekim 2017 Perşembe 20:05
Yarışma başlıyor
 
‘6. Alanya Belediyesi Uluslararası Yemek Yarışması’, bugün Kültür Merkezi’nde başlıyor. Yurt içi ve yurt dışından da yarışmacıların katılacağı yemek yarışmasında bu yıl ilk kez yöresel yemek kategorileri de yer alacak.
 
 
Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği’nin ortak organizasyonu olan   6. Alanya Belediyesi & Altın Kepçe Uluslararası Yemek yarışması, 27-28-29 Ekim tarihleri arasında  Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 

MUFTAK MİRASI ALANYA KATEGORİSİNİN TEMASI AVOKADO
Bu yıl 6. kez düzenlenecek olan Uluslararası Yemek Yarışması için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,‘’3 gün sürecek olan yemek yarışmasında bu yıl “Mutfak Mirası Alanya” konu başlığıyla yeni bir kategori eklendi.  Yarışlara, profesyonel aşçılar, lise ve üniversite kategorisinde yarışan aşçılar katılabilecek. Mutfak Mirası Alanya yarışmasında yapılacak yemekler, mezeler ve salatalarda Alanya Avokado’su kullanılması şartı getirildi.’’ dedi.  

2. GÜN YÖRESEL YEMEKLER YARIŞACAK
Organizasyonun ikinci gününde Alanya ve tüm yöresel lezzetler yarışacak. Mutfak Mirası Alanya Yöresel Yemekler Kategorisi ve Tüm Yörelerden Lezzetler Kategorisi olarak düzenlenen bu kategori 28 Ekim Cumartesi saat 14.00’da başlayacak. Bu kategori,  Mutfak Mirası Alanya çatısı altında yöresel yemeklerin tanıtılması ve korunmasını hedefliyor.  

HEM LEZZET HEM DE SUNUM DEĞERLENDİRİLECEK
Sunuculuğunu ünlü program yapımcısı Elif Korkmazel’in yapacağı yarışmada pek çok usta şef, gurme, tv yemek programcısı ve yerel katılımcılardan oluşacak jüri üyeleri tek tek yemekleri sunum, lezzet ve görünüm açısından değerlendirecek.  Üyeler,  yemeklerin tadına bakıp hem lezzet hem de görsel sunumları için puanlama yapacak.

BAŞKAN YÜCEL’DEN DAVET
Bugün saat 09:00 Belediye Kültür Merkezi’nde başlayacak olan yarışlar 3 gün sürecek. Yemek yarışmalarını ve etkinlikleri vatandaşların ücretsiz olarak izleyebileceğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yemek yarışmasına tüm Alanya halkını davet etti.
 
Son Güncelleme: 26.10.2017 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81