Yardım treni yüzleri güldürdü

Yardım treni yüzleri güldürdü

03 Ekim 2017 Salı 20:15
Yardım treni yüzleri güldürdü
2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte Alanya Belediyesi, okullarda Engelli Farkındalığı eğitimlerine başladı. Alanya merkez ve kırsal mahallerdeki tüm okulları kapsayan eğitim semineri, bugün İshaklı İlkokulu’nda devam etti.
 
Eğitim programına Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, İshaklı Muhtarı Rasim Okyanus, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikologu Esra Yemez tarafından öğrencilere engelli tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri ve engelli bireylere empati konu başlıkları aktarıldı. Aynı zamanda işitme engellilerin dünyası ve temel işaret dili çalışmalarından harfler, sayılar, günlük diyalog konuşmaları öğretildi. Uygulamalı oyunların eşlik ettiği çalışmada öğrencilerin katılımı sağlanarak engelli bireylerin dünyası, yaşam içerinde karşılaştıkları güçlükler, engelli bireylere doğru yardım teknikleri konularında bilgilendirme yapıldı.
Birinci. 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine verilen seminerin ardından Alanya Belediyesi Yardım Treni okul önünde durdu. Seminer sonrası Yardım Treni’nde getirilen ayakkabı, kırtasiye malzemeleri, hikaye kitapları, çeşitli yiyecekler İshaklı İlkokulu öğrencilerine hediye edildi. 
Bilindiği gibi Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, okullara ve ihtiyaç sahiplerine ayakkabı, oyuncak, kıyafet, kırtasiye gibi malzeme yardımı yapmak isteyen vatandaşlara yardımcı olarak bu yardımların ilgili yerlere ulaşmasına da aracılık ediyor.
Son Güncelleme: 03.10.2017 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81