Yaraları Alanyaspor ile sarmak istiyorlar

Yaraları Alanyaspor ile sarmak istiyorlar

04 Haziran 2016 Cumartesi 00:28
Yaraları Alanyaspor  ile sarmak istiyorlar
Alanyalı turizmciler, kötü giden turizm sektöründeki yaraları Süper Lig’e yükselen Alanyaspor ile sarmak istiyor. ALTİD Başkanı Burhan Sili “Deplasmana gelecek olan takımlar taraftarı ile ‘Hem tatilimizi yapalım hem de maçımızı izleyelim’ diye bir konsept ortaya çıkacak” dedi.

1999 yılından bu yana yüzde 28’lik ziyaretçi kaybıyla turizmde en kötü performansını sergileyen Türkiye'de otelciler çıkış yolu arıyor. Antalya'da doluluk oranları yüzde 30'un üzerinde düşerken Alanya'nın yaz sezonu için olmasa da kış sezonu için umudu Süper Lig'e yeni çıkan Alanyaspor. Kentte herkesin el ele vermesiyle Süper Lig biletini kapan kent taksicisinden esnafına kadar kenetlendi. Alanyaspor kötü turizm sezonundan sonra esnafa da umut olacak.

UMUTLAR KIŞ SEZONUNA
Alanyaspor’un Süper Lig öyküsünü konu olan CNN Türk’ü röpotajında Alanya’nın bu sene turizmdeki önemli bir umudu ise Alanyaspor’un Süper Lig’e çıkması oldu. İlçe bütün sezon boyunca oyuncusundan esnafına kadar kenetlenerek büyük bir başarı gösterdi. Bölgedeki turizmciler deplasman maçlarına gelen özellikle büyük takım taraftarlarının bölge turizmcisine ve esnafına, kış sezonu için ciddi bir biçimde katkısı olacağını belirtiyor.

BÖLGE ESNAFI DA KAZANACAK
Alanya Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Burhan Sili, “Deplasmana gelecek olan takımlar taraftar getirecekler. ‘Hem tatilimizi yapalım hem de maçımızı izleyelim’ diye bir konsept ortaya çıkacak. Bölge esnafı da kazanacak” açıklamasında bulundu. Öte yandan dünya çapında oynanacak bahis oyunlarında da Alanyaspor’un dolayısıyla Alanya’nın isminin çok geçeceğini vurgulayan Sili, “Kış sezonu için futbol maçlarının çok olumlu etkisi olacak. Çünkü kış sezonu ölü sezon olarak biliniyor. Bir an önce turizmde eski ivmemizi yakalamamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

– HABER MERKEZİ
Son Güncelleme: 04.06.2016 00:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81