Yanlış eve operasyonu ölüm getirdi

Antalya’da kalp rahatsızlığı bulunan 65 yaşındaki Fadime Yücel, 28 yaşındaki oğlu Ali Yücel'i cinayet şüphesiyle gözaltına almak üzere eve gelen polisleri görünce kalp krizi geçirip öldü.

Yanlış eve operasyonu ölüm getirdi

Antalya’da kalp rahatsızlığı bulunan 65 yaşındaki Fadime Yücel, 28 yaşındaki oğlu Ali Yücel'i cinayet şüphesiyle gözaltına almak üzere eve gelen polisleri görünce kalp krizi geçirip öldü.

23 Ocak 2017 Pazartesi 20:49
Yanlış eve operasyonu ölüm getirdi
Ali Yücel'in cinayetten aranmadığı ve polisin yanlış eve operasyon düzenlediği iddia edildi. Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan bugüns abah saatlerinde alınan 65 yaşındaki Fadime Yücel’in cenazesi önce evine götürüldü. Cenaze burada helallik alınmasının ardından Ertuğrul Gazi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Kurşunlu Kent Mezarlığı'na götürüldü.Ve toprağa verildi.
Olay dün öğle saatlerinde Antalya’nın Kepez ilçesi Baraj Mahallesi 5894 Sokak üzerindeki gecekondu da meydana geldi. İddiaya göre Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı iki sivil polis, Fadime Yücel'in evine geldi. Polislerden biri, 28 yaşındaki oğul Ali Yücel’in iddiasına göre silahını çıkartarak, evin dış kapısının sürgüsünü çekerek eve girdi. Evin balkonunda arkadaşlarıyla oturan Ali Yücel'i gözaltına almak isteyen polislerin sesini duyarak dışarı çıkan Fadime Yücel, oğlunun cinayetten arandığı iddiasıyla gözaltına alınmak istendiğini öğrenince fenalaşıp yere yığıldı. Annesine yardım etmek isteyen Ali Yücel’e iddiaya göre polisler izin vermedi. Anne Fadime Yücel’in fenalaşmasının ardından sivil polislerden biri ambulans çağırırken, diğer poliste elindeki zarfta bulunan fotoğrafı inceleyince aradıkları kişinin Ali Yücel olmadığını fark etti. Annesinin kalp rahatsızlığı bulunduğunu polislere söyleyen Ali Yücel, sağlık görevlileri gelene kadar annesine kalp masajı yaptı. Fadime Yücel, sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Fadime Yücel’in hayatını kaybetmesinin ardından iki sivil polis olay yerinden ayrıldı.Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan bugün alınan 65 yaşındaki Fadime Yücel’in cenazesi önce evine götürüldü. Cenaze burada helallik alınmasının ardından evinin ardındaki mahalle de bulunan Ertuğrul Gazi Camii’nde kılınan namazın ardından toprağa verilmek üzere Kurşunlu Kent Mezarlığın götürülüp toprağa verildi.
Ali Yücel, dün saat 12.30-13.00 sıralarında arkadaşının ailesiyle birlikte misafirliğe gittiği annesinin evinde balkonda oturdukları sırada birden kapının açıldığını, sürgülü kapıdan tanımadıkları birinin içeri girdiğini belirterek ' Sakallı biri çekip içeri girdi. Sivil polismiş biz polis olduğunu bilmiyoruz tabi. Merdivenleri elinde silahla koşarak çıkıp üzerime atladı. Ben ‘siz kimsiniz, ne oluyor’ diye sordum. Panik yaptım ne yapacağımı şaşırdım. Beni tutup yere yatırmaya çalıştılar. Beni vuracaklar sandım. Düşmanım mı diyeceğim ama benim düşmanlık bir kişiliğimde yok. Çocuklar ağlamaya, arkadaşlar da panik yapmaya başladı. Ondan sonra ben halen ‘siz kimsiniz’ diye sordum ama cevap veren yok. Elindeki silahı kafama dayadı. Beni resmen ters kelepçe yapmaya çalıştı ama polis olduğunu da söylemiyor. Annem de o esnafa bağrışmalara geldi. Annem ‘oğlum ne oluyor, siz kimsiniz’ dedi. Annemi itekledi, ‘teyze sen bir git, oğlun cinayetten aranıyor, sen bir çekil’ dedi. Bende ne cinayeti dedim. Siz nesiniz dedim. Biz polisiz dedi. Kimliğini göstermeye çalıştı. Sonra arkadan bir tane daha polis geldi. O da aynı şekilde elinde silahıyla geldi. Elinde kapalı bir zarfla geldi. Açtı içinden bir tane fotoğraf çıkardı. Tabi bu esnada annemde müdahale etmeye çalışıyordu, ‘durun evladım’ diye. Çünkü beni ters kelepçe yapıp yatırdılar. O esnada elim yaralandı, pantolonum filan da yırtılmış.' dedi.
Annesinin o esnada rahatsızlanmaya başladığını söyleyen Yücel: " Ben de bırakın ‘annem rahatsızlandı’ dedim. Ben de kimliğimi çıkardım. Cinayet filan diyorsunuz da işte kimliğim. T.C’den sorgulayın. Annem rahatsızlanıyor, kalpten rahatsızlanıyor. Annem de dedi ki, ‘Bak oğlum çarpıntım başladı. Ben kalp ameliyatı oldum. Çocuğumu bırakın nereye götürüyorsunuz’ dedi. Ben anneme müdahale etmeye çalışıyorum. Polisler hala beni götürmeye çalışıyor. Diğer arkadaş gelip zarfı açtı. Fotoğrafa baktı, bana baktı ‘Bu değilmiş’ dedi. O esnada annemin gözleri filan kaymaya başladı. Ben hemen yan yatırdım. Ağzını açıp diline baktım. Nefes almıyor, nabzı yavaş yavaş düşüyordu. Nabız alamadım. Sonra kalp masajı yapmaya başladım. O esnada bir sefer nefesini aldı tekrardan nefes aldı. Ondan sonra da bayıldı annem. Kanepeye yatırdım. Tekrar kalp masajı yapmaya başladım ama olmadı. Annemi kurtaramadım.' dedi.
Son Güncelleme: 23.01.2017 20:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81