Yakıt desteğini acentelere dağıtıyor

Bentour CEO'su Deniz Uğur, Avrupa'da acenteleri Türkiye'yi satmaya teşvik etmek için hükümetin verdiği yakıt desteğinin bir kısmını acentelere dağıtma kararı aldıklarını açıkladı.

Yakıt desteğini acentelere dağıtıyor

Bentour CEO'su Deniz Uğur, Avrupa'da acenteleri Türkiye'yi satmaya teşvik etmek için hükümetin verdiği yakıt desteğinin bir kısmını acentelere dağıtma kararı aldıklarını açıkladı.

06 Ocak 2017 Cuma 23:22
Yakıt desteğini  acentelere dağıtıyor

İsviçre merkezli Türkiye spesiyalisti tur operatörü Bentour Reisen, Türkiye’de hükümetin yurtdışından turist getiren firmalara verdiği yakıt desteğinin bir kısmını Avrupa’da acentelere dağıtıyor.
 Almanya’da yayımlanan turizm ve iş seyahatleri dergisi FVW’ye konuşan Bentour CEO’su Deniz Uğur, Avrupa’da acentelerin Türkiye’yi satmalarını teşvik etmek için Türkiye’ye gönderilecek tatilci başına acenteye 10 avro vermeye başladıklarını söyledi.
 Uğur, acentelere yönelik bu teşvik uygulamasının Mart ayına dek süreceğini, kişi başı 10 avro uygulamasında çocuk, büyük ayrımı yapmadıklarını kaydetti.
 Bu uygulama fikrini yaklaşık 6 hafta önce geliştirdiklerini ifade eden Deniz Uğur, acentelerin bu komisyonu almak için herhangi bir başvuru ya da ya da form doldurmalarına gerek olmadığını, ödemenin acentelere otomatikman yapılacağını belirtti.
 Hükümet 2016’da başlattığı yakıt desteğini uzattığını açıklamıştı. 1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında turist getiren A grubu seyahat acentalarına, turistik uçak seferi başına 6000 dolar destek sağlanacağı duyurulmuştu.
Eğer acenta 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip tarifesiz (charter) uçakla,  en az 150 yolcu getirirse bu rakamın yüzde 30 daha fazlası, yani 7800 dolar veriliyor.
 Böylece, geçen yıl belli süreler icin verdiğimiz bu desteği bütün yıla yayılırken, geçen yıl 6 havalimanı olan sayısı; Trabzon, Denizli, Isparta ve Eskişehir'i ekleyerek 10'a çıkarıldı.
Son Güncelleme: 06.01.2017 23:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81