Yabancı hastalar Türk hekimlerine emanet

Yaz aylarında Alanya'da yaşayan Belçika ve Hollanda asıllı hastaların tercihi, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Hekimi Uzm. Dr. Murat Topçuoğlu, iki başarılı operasyon gerçekleştirerek yabancı hastaları sağlıklarına kavuşturdu.

Yabancı hastalar Türk hekimlerine emanet

Yaz aylarında Alanya'da yaşayan Belçika ve Hollanda asıllı hastaların tercihi, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Hekimi Uzm. Dr. Murat Topçuoğlu, iki başarılı operasyon gerçekleştirerek yabancı hastaları sağlıklarına kavuşturdu.

25 Nisan 2017 Salı 21:52
Yabancı hastalar Türk  hekimlerine emanet
Belçika asıllı Andre Jean Van Mbrouk prostat ameliyatı olurken, Hollanda asıllı Johannes Wilhelmus Claassen mesane tümörü ameliyatı oldu. Ameliyatları başarılı geçen hastalar 2 gün içerisinde hastaneden taburcu edildi.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan, yabancı hastalar tarafından tercih edilen bir hastane haline geldiklerini belirtti. Dr. Yazan, "Hastanemizde tedavi olan yabancı uyruklu hastalarımızdan gelen olumlu sonuçlar ve doktorlarımızın başarılı ameliyatları prestijimizi artırmaktadır. Özellikle hastanemize gelip ameliyat olmak isteyen birçok yabancı uyruklu hastamız bulunmaktadır. Bu durum bizi hastane yönetimi olarak mutlu etmektedir" dedi.
Sağlık turizminde Türkiye'deki sistemin daha avantajlı olduğunu belirten Alanya EAH Üroloji Hekimi Uzm. Dr. Murat Topçuoğlu ise "2 başarılı operasyon gerçekleştirdik. Özellikle mesane ile ilgili şikayeti olan hastamızın büyük bir tümöral oluşumu vardı. Hastalarımız şu an problemsiz bir şekilde günlük hayatlarına devam edebilir durumda. Hastalarımız aynı tip ameliyatı kendi ülkelerinde olmak isteselerdi bekleme süreleri 6-8 hafta arasında değişecekti. Bizim hastanemizde ise ameliyata karar verip almamız sadece 1 haftalık bir zamanda gerçekleşti. Bu tür başarılı operasyonlar, diğer yabancı hastaları da Türkiye'de ameliyat olmaya teşvik etmektedir. Hastane olarak bize geri dönüşler oldukça olumlu" diye konuştu.
Belçika asıllı hasta Andre Jean Van Mbrouk, daha önce ilaç tedavisi aldığını ancak tedaviye cevap vermediğini ve prostatının büyüdüğünü söyledi. Mbrouk, “Prostatım büyümeye başlayınca artık ameliyat olmam gerekti. Ben de tercihimi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yana kullandım. Doktorumun başarılarını daha önceden duymuştum. Sorunumu anlatınca benimle ilgilenerek 1 hafta içerisinde hemen ameliyata aldı. İki gün içerisinde de sağlığıma kavuşturularak taburcu edildim" dedi.
Hollanda asıllı Johannes Wılhelmus Claassen ise “Mesane tümörü için ameliyat olmam gerekiyordu. Yalnız çok tedirgindim. Ameliyat beni korkutuyordu. Üroloji hekimim Murat Topçuoğlu sayesinde bu korkularım kayboldu. İçim rahat bir şekilde ameliyatımı oldum. Sonuçtan da oldukça memnunum. Doktoruma, hastane çalışanlarına ve yönetimine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Son Güncelleme: 25.04.2017 21:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81