Vergisini zamanında ödeyene yüzde 5 ödül

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) 2015 yılında en fazla vergi ödeyenler ile döviz kazandırıcı ve istihdam sağlayıcı faaliyetlerde bulunan firmaları ödüllendirdiği, 2016 Geleneksel Ödül Töreni ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda yapıldı.

Vergisini zamanında ödeyene yüzde 5 ödül

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) 2015 yılında en fazla vergi ödeyenler ile döviz kazandırıcı ve istihdam sağlayıcı faaliyetlerde bulunan firmaları ödüllendirdiği, 2016 Geleneksel Ödül Töreni ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda yapıldı.

27 Kasım 2016 Pazar 23:14
Vergisini zamanında  ödeyene yüzde 5 ödül
Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberlik içinde başarıya gidilebileceğini belirterek, Türkiye’de başarılı olan şehirlerinden hepsinde birliktelik olduğunu kaydetti. Antalya’da bir sorun karşısında hangi fikir ve düşüncede herkesin bir araya gelmesinin önemli olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, bunun ardından marka şehir olunabildiğini dile getirdi.

"VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYEN ÖDÜLLENDİRİLECEK"
Finansman ve vergi konusunda iki hafta önce Maliye Bakanı tüm mevzuatı ele aldıklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “2010’dan bu yana dile getirdiğimiz konu var. Vergisini ödemede güçlük çeken arkadaşa yönelik kolaylık çıkartıyor. Ama diğer taraftan vergisini düzenli ödeyen arkadaşlarımız için hiç mi düzenleme olmayacak. Vergisini düzenli ödeyen ödüllendirilecek. Maliye Bakanı talimatı verdi. Çok yakında bu müjdeyi duyacağız. Yüzde beşlik ödül düzenlensin” dedi.

“DAMGA VERGİSİ TEK NÜSHA İÇİN ÖDENECEK”
Damga vergisinin kaldırılmamasını eleştiren Hisarcıklıoğlu, “Damga vergisi çağ dışı kalmış bir vergi. Dünyada yok. Hangi vergi çıkarsa o üstünüzde kalıyor. Bunun tamamen kaldırılmasını istedik. Hayvanlara damgalamak üzere konan bir vergi. Her attığımız adımda, her yazdığımız kağıtta damga vergisi ödemek zorundaydık, taleplerimiz sonucunda sadece tek bir nüsha için damga vergisi ödenecek. Tamamen kaldırılması için uğraşıyoruz” dedi.

"KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ŞİRKETLER İÇİN FAİZ DÜŞÜYOR"
Küçük orta ölçekli şirketlerin krediye ulaşmakta çektiği zorluk hakkında da konuşan Hisarcıklıoğlu, “Bu kapsamda TOBB olarak, parmağımızı taşın altına koyuyoruz. Üyelerimizin KOBİ’lere uygulanan faizler büyük işletmeler arasında farklılık arz ediyor. Küçük orta ölçekli uygulanan faizler yüzde 15’ ler 18‘ler seviyesinde. Bunların yüzde 9.9 olacağı müjdeyi sizlere duyuracağız. Bankalar üzerinden kredi alabilecek noktadaysa krediye ulaşabilecekler. Kredi Garanti Fonunu da bir kaldıraç gücünü kullanacağız” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak Antalya’ya 7 milyonluk maliyetle 14 derslikli bir fen lisesini 2017 yılında kazandıracaklarını kaydetti.
Son Güncelleme: 27.11.2016 23:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81