Vatandaşları kapıdan satışa karşı uyardı

Vatandaşları kapıdan satışa karşı uyardı

26 Kasım 2017 Pazar 20:36
Vatandaşları kapıdan  satışa karşı uyardı
Tüketici Hakları Derneği Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan vatandaşları kapıdan satışlara karşı uyardı. ODA binasında bir açıklama yapan Şencan, son zamanlarda kapıdan satış yapan firmaların kırsal alanlar ile kenar mahallelerde faaliyet gösterdiğini söyledi. Şencan, "Özellikle iyi giyimli kadınlar evlere giderek Sağlık Bakanlığı'ndan geldiklerini söylüyor. Bu kişiler sağlık taramasını yaptıklarını belirtiyor. Daha sonra birebir iletişime geçiliyor. Bu kişiler insanlara nerelerinin ağrıyıp ağrımadıklarını soruyor. Köylüler ağrılarından bahsettiğinde ellerinde bunun için ilaç bulunduğunu söylüyorlar. Kapıdan satış yapan kişiler ağrıları olduğunu söyleyenlere ilaç vereceklerini ancak bu ilaçları yaklaşık 10 gün kullanmaması gerektiğini söylüyor. Sonra kendilerinin doktorunun geleceğini ve uygulama yapacağını anlatıyor. Kapıdan satış yapan kişiler insanlara ilaçları aldığına dair bir imza da istiyor. İyi niyetli insanlarımız bu imzayı atıyor. İnsanlarımız aldatıldıklarını bilmiyor. Bu kişiler insanlara aslında satış sözleşmesi imzalatıyor. Bu sözleşmenin bir suretini dahi vermiyor. Sonra insanların ellerine taksit kartı denilen bir kart veriliyor. Bu kartın üzerinde bir adres bulunmuyor. Vatandaş aldatıldığını anlayıp derneğimize geliyor. Biz kendi arşivimizden firmaların adreslerini buluyoruz. Vatandaşın sorununu çözmeye çalışıyoruz. İhtarnamesini gönderiyoruz. Daha sonra hakem heyetine sevkini yapıyoruz. 
‘ÖNEMLİ OLAN BİLİNÇLİ OLMAK’
Bize başvuran ve aldatılan vatandaşların sorunlarını çözüyoruz. Aslında bunlara itibar etmemek lazım. Her kapımızı çalanın bize yardım için geldiğini hiç düşünmeyelim. Telefonla ya da reklamlara aldanarak internet yoluyla bilmediğimiz sitelerden alışveriş yapmayalım. Bu tür dolandırıcılık işlemleri çeşitlenerek çoğaldı. İnsanlarla artık alay ediyorlar. Bizim insanımız alay edilecek bir insan değil. Bu insanların iyi niyetini kötüye kullanmaktır. Bunlara geçit vermeyelim. Bunları kesinlikle reddedelim. İstanbul'da Ankara'da ne varsa Alanya'da da bulunuyor. Ürünleri belli dükkanlardan alalım. Sağlık ürünlerini kesinlikle doktorumuza sormadan almayalım. Satışı yapılan masaj aletleri çok ucuza geliyor ama bizim ülkemizde 300-400 TL'ye vatandaşa satılıyor. Biz buna üzülüyoruz. Önemli olan bilinçli olmak. Bu bilinçle hareket etmek. Birazcık haklarımızı öğrenmek gerekiyor. Siyasete ne kadar ilgimiz varsa, ekonomiye de olmalı.”
Son Güncelleme: 26.11.2017 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81