Vatan'dan vekillere mektup

Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla, AKP, CHP ve MHP milletvekillerine yazdıkları Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili mektubunu açıkladı.

Vatan'dan vekillere mektup

Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla, AKP, CHP ve MHP milletvekillerine yazdıkları Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili mektubunu açıkladı.

29 Aralık 2016 Perşembe 19:37
Vatan'dan vekillere mektup
Bu tarihi nitelikteki mektubu Antalya bölgemiz milletvekilleri, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uslu, Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Devrim Gök, Mehmet Günal, Ahmet Selim Yurdakul’a da gönderdik diyen Kurtoğlu “Türk Milleti ve Milletin Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Sistemine izin vermeyecektir. Meclise çağrıda bunuyoruz: Size Milletin emanet ettiği hükümeti denetleme yetkisini terk ederek Meclisi işsiz duruma düşürmeyiniz!” dedi.
'CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE İZİN VERİLMEYECEKTİR'    
Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun açıklamasının ayrıntıları ve milletvekillerine gönderilen mektup şöyle; FETÖ, 15 Temmuz 2016 gecesi, Türk Ordusu ve Türk Milletinin elbirliğiyle ezildi ama getirmek istediği Başkanlık Sistemi Meclis gündemindedir. 21 maddelik Anayasa değişikliği önerisine göre, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tek kişide birleştiriliyor. Hükümet yetkileri Cumhurbaşkanının elinde toplanmaktadır. Öneriye göre, Hükümet yetkilerini elinde toplayan Cumhurbaşkanı siyasal açıdan sorumsuzdur. Gazi Meclisin Hükümeti denetleme araçlarını yok etme girişimi, aslında Meclisi yok etme girişimidir. Gazi Meclis, Şehit Meclis haline getiriliyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminin tartışılmasıyla ortaya çıkan manzara tam da ABD emperyalizminin, PKK’nın ve FETÖ’nün arzuladığı bölünme manzarasıdır. ABD’nin ve Bölücü Terör örgütünün aleti olan HDP ve FETÖ ile dayanışmaya son veriniz. Meclise çağrıda bunuyoruz: Size Milletin emanet ettiği hükümeti denetleme yetkisini terk ederek Meclisi işsiz duruma düşürmeyiniz. Türk Milleti ve Milletin Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Sistemine izin vermeyecektir."
Son Güncelleme: 29.12.2016 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81