Van’da vakaların artması üzerine yeni poliklinikler açıldı

VAN’DA KORONA VİRÜS VAKALARINDA ARTIŞIN YAŞANMASI ÜZERİNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BÜNYESİNDE YENİ POLİKLİNİKLER AÇILDI.

Van’da vakaların artması üzerine yeni poliklinikler açıldı

VAN’DA KORONA VİRÜS VAKALARINDA ARTIŞIN YAŞANMASI ÜZERİNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BÜNYESİNDE YENİ POLİKLİNİKLER AÇILDI.

16 Eylül 2020 Çarşamba 16:26
Van’da vakaların artması üzerine yeni poliklinikler açıldı

Van’da korona virüs vakalarında artışın yaşanması üzerine eğitim ve araştırma hastanesi bünyesinde yeni poliklinikler açıldı.

Van’da vaka sayısında yaşanan artış üzerine Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 5 ’Korona Virüs’ polikliniği daha açıldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, kentteki ilk vakanın tespitinden bugüne kadar sürekli çalıştıklarını ve kaliteli hizmet sunmak için de bazı değişiklikler yaptıklarını söyledi. Korona virüs nedeniyle ek poliklinikler açtıklarını belirten Çelik, “Şu anda 5 polikliniğimiz sürekli hizmet veriyor. Daha önce eski alanda olmayan sürüntü örneğini alma yeri de oluşturduk. Burada hem poliklinik muayene hem sürüntü alınması hem de radyolojik tetkikleri yapıyoruz. Vatandaşlardan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Çünkü artan poliklinik sayısı bekleme süresini kısalttı. Sonuçlar çok hızlı çıkıyor. Örnek verildikten ortalama 6 ila 8 saat sonra sonucu vatandaşa iletiyoruz. Ayrıca zaman kaybı olmadan da tomografi çekilebiliyor. Filyasyon ekiplerinin de artmasıyla hasta sayının azaldığını fark ettik” dedi.

Hastane Başhekim Yardımcısı ve korona virüs alanı koordinatör hekimi Kadir Bartın da, 1 Eylül itibarıyla oluşturdukları alanda 24 saat hizmet verdiklerini söyleyerek, “Kış mevsiminin yaklaşması ve vaka sayılarındaki artış bu alanın oluşturulmasındaki en önemli etken oldu. Halkımıza daha iyi şartlarda, daha konforlu hizmet sunabilmeyi amaçlıyoruz. Sosyal mesafe ve temizlik kurallarının üst düzeyde tutulduğu bu alanımızda bekleme alanları da oluşturduk” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81