Validen tarih ve turizm turu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Manavgat’ta Side Müzesi ve Side Antik Kentinde incelemelerde bulunarak Belediye Başkanı Şükrü Sözen’den brifing aldı.

Validen tarih ve turizm turu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Manavgat’ta Side Müzesi ve Side Antik Kentinde incelemelerde bulunarak Belediye Başkanı Şükrü Sözen’den brifing aldı.

08 Ocak 2017 Pazar 19:40
Validen tarih ve turizm turu
 Antalya Valisi Münir Karaloğlu gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Manavgat ilçesini ziyaret etti. Vali Karaloğlu’nu antik kent Side’nin girişinde Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat-Side Turistik Otelciler Birliği Derneği Başkanı (MASTOB) Cengiz Haydar Barut ve protokol karşıladı. Vali Karaloğlu, ilk olarak Side Müzesi’ni gezdi. Karaloğlu müzede Side ve çevresinden çıkarılan Helenistik, Roma ve Bizans Dönemi eserlerini büyük bir dikkatle inceledi. Burada Müze Müdürü Güner Kozdere’den bilgiler alan Vali Karaloğlu, Side’nin tarihini son derece önemsediğini belirtti. Vali Karaloğlu, Side Antik Tiyatrosu’nda da incelemelerde bulundu.
Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Manavgat Belediyesi Side Ek Hizmet Binası’na geçti. Başkan Şükrü Sözen, Vali Karaloğlu’na sinevizyon ve görsel sunum eşliğinde bir süre önce başlattığı Antik Side Kentsel Tasarım Projesi ile ilgili bilgiler aktardı. Vali Karaloğlu, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile ortaklaşa üretilen projeyi beğendiğini dile getirdi. Başkan Sözen daha sonra 2016-2017’de yatırım programına aldığı ve hayata geçireceği projeleri anlattı. Bütün projeleri dikkatle dinleyen Vali Karaloğlu, projelerin bazılarının Manavgat Kaymakamlığı ile ortaklaşa yürütülebileceğini söyledi. Vali Karaloğlu, Side’de Liman Meydanı’ndan başlayan proje alanına giderek yerinde incelemeler yaptıktan sonra Manavgat’tan ayrıldı.
Son Güncelleme: 08.01.2017 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81