Vakıftan kira indirimi

Vakıflar Genel Müdürlüğünün Antalya’nın da aralarında bulunduğu çeşitli illerde esnafların kira bedellerinde yüzde 30'a varan oranlarda indirime gitmesi esnafın yüzünü güldürdü.

Vakıftan kira indirimi

Vakıflar Genel Müdürlüğünün Antalya’nın da aralarında bulunduğu çeşitli illerde esnafların kira bedellerinde yüzde 30'a varan oranlarda indirime gitmesi esnafın yüzünü güldürdü.

10 Nisan 2017 Pazartesi 21:18
Vakıftan kira indirimi
Turizm açısından 2016 yılını zor geçiren Antalya esnafına, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kira indirimi can suyu olacak. Vakıflar Genel Müdürlüğünün Antalya’nın da aralarında bulunduğu çeşitli illerde esnafların kira bedellerinde yüzde 30'a varan oranlarda indirime gitmesi bölge esnafını memnun etti. Bakanlar Kurulu kararı üzerine Antalya, Aydın, Bursa, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir ve Muğla'nın yanı sıra çeşitli kentlerdeki otel, kervansaray, hamam, bedesten, arasta, çarşı gibi tarihi ve turistik yapıların kira bedellerinde indirime gitmesi bölge esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı.
KİLİT: "ESNAFA BU TARZ SERUMLAR LAZIM"
Turizmde afet yılı olduğunu söyleyen Kalekapısı Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, uygulamanın esnaf için çok faydalı olacağını kaydetti. Kilit, “Esnafı iyi etkileyeceğini kesinlikle söyleyebilirim. Esnaf, Rus krizinden çok etkilendi. Esnafa bu tarz serumlar lazım. Bu da onlardan birisi olacaktır. Bazı yerlerde dolu oluyor, fırtına oluyor, doğal afet ilan ediliyor, turizmde de bu yıl doğal afet yılıydı. Vakıfların bu düşüncesinin iyi olacağını düşünüyorum. Büyük ihtimalle önümüzdeki aydan itibaren uygulamaya girecektir” diye konuştu.
"AYLIK 45 BİN LİRA ÖDEYEN DÜKKANLAR VAR"
“Bölgede yüzün üzerinde dükkan olduğuna dikkat çeken Kilit, “Yüzde 30’a kadar olacağı söyleniyor. Burada 100 ün üstünde vakıf dükkanları var. Buranın esnafı tamamen turizme endekslendi. Bu bölgede kiralar çok yüksek. Aylık 4-5 bin Euro’dan başlıyor, 10-12 bin Euro’ya kadar çıkıyor. Aylık 40-45 bin liralık dükkanlar da var” dedi.
Son Güncelleme: 10.04.2017 21:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81