Uygulamalı girişimcilik eğitimleri devam ediyor

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR Alanya Hizmet Merkez Müdürlüğü arasında yapılan KOSGEB Girişimcilik Kursu Protokolü kapsamında planlanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" devam ediyor.

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri devam ediyor

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR Alanya Hizmet Merkez Müdürlüğü arasında yapılan KOSGEB Girişimcilik Kursu Protokolü kapsamında planlanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" devam ediyor.

18 Ekim 2016 Salı 21:40
Uygulamalı girişimcilik  eğitimleri devam ediyor
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR Alanya Hizmet Merkez Müdürlüğü arasında yapılan KOSGEB Girişimcilik Kursu Protokolü kapsamında planlanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" devam ediyor. Başvurular, İŞKUR Alanya Hizmet Merkez Müdürlüğü’ne yapılacak.  Katılım için son başvuru tarihi 26 Ekim 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadardır.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR Alanya Hizmet Merkez Müdürlüğü arasında yapılan KOSGEB Girişimcilik Kursu Protokolü kapsamında planlanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" devam ediyor.  Başvurular, İŞKUR Alanya Hizmet Merkez Müdürlüğü’ne yapılacak.  Katılım için son başvuru tarihi 26 Ekim 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadardır.
Başvurunun ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda 27 Ekim 2016 günü yapılacak mülakatdan sonra kesin katılımcı listesi oluşturulacak ve katılımcılara iletilecektir.
Programlar 01 Kasım 2016 Salı günü başlayacak.  Kasım ve Aralık ayında toplam 5 eğitim yapılacaktır. Bu eğitimler ile birlikte 2016 yılı içerisinde toplam 390 Kişiye ALTSO’ nun girişimleri ile eğitim verilmiş olacaktır. Bilindiği üzere 2016 1. Döneminde 8 adet eğitim başarıyla tamamlanmıştı.
Söz konusu eğitimler ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla düzenlenecek olan eğitimde, bir iş fikrine sahip girişimciye iş planı hazırlama, pazar araştırması, üretim planlaması, yönetim planlaması, finansal planlama ile ilgili bilgiler aktarılacaktır. Girişimci adaylarının 70 saatlik eğitimin ardından iş planlarını oluşturarak iş kurmaları hedeflenmektedir.
Bu kapsamda eğitimi tamamlayıp katılım belgelerini alan girişimci adayları, önce firmalarının resmi açılışını yapıp, sonra iş planlarını yazarak, KOSGEB başvuru sürecini başarı ile geçtikleri taktirde KOSGEB’in 50.000 TL hibe  (2.000  TL kuruluş giderleri  +18.000 TL makine, ofis donanım ,yazılım giderleri  +30.000 TL kira+ personel giderleri)  ve  “0 “ faizli  100.000 TL geri ödemeli kredi [(makine teçhizat alımı teminat (banka teminat mektubu /kredi garanti fonu karşılığı) ] desteğinden faydalanabileceklerdir.  Destekleme oranı erkek girişimcilerde %60, kadın girişimcilerde % 80'dir.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başvuru süreci başlamış olup, İş-KUR Müdürlüğü’ne yapılacak başvuruların son tarihi 26 Ekim 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadardır.
Son Güncelleme: 18.10.2016 21:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81