Usta aşçılar Alanya yemeklerini öğrendi

Alanya Belediyesi’nin Yemek Atölyesi ekibi, Haliç Kongre Merkezi’nde yöreye özgü yemek ve lezzetleri tanıtacağı Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması için usta aşçılara yöresel lezzetlerin tarifini öğretti.

Usta aşçılar Alanya yemeklerini öğrendi

Alanya Belediyesi’nin Yemek Atölyesi ekibi, Haliç Kongre Merkezi’nde yöreye özgü yemek ve lezzetleri tanıtacağı Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması için usta aşçılara yöresel lezzetlerin tarifini öğretti.

23 Mart 2017 Perşembe 22:46
Usta aşçılar Alanya  yemeklerini öğrendi


Alanya Belediyesi 2 Nisan’da, Mutfak Mirası Alanya proje kapsamında yöresel yemek ve lezzetleri tanıtacağı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması için hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan hazırlıklar çerçevesinde İstanbul’dan gelen Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu ve Akdeniz Aşçılar Derneği üyelerine yöresel lezzetlerin hazırlanması için eğitim verildi. Alanya Özel Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Gastronomi mutfağında gerçekleşen keyifli eğitimde yemek yazarı, şef ve televizyon programcısı Elif Korkmazel’de kursiyerler arasındaki yerini aldı.
USTA AŞÇILAR 1500 KİŞİ İÇİN ALANYA YEMEĞİ HAZIRLAYACAK
Alanya Belediyesi tarafından oluşturulan mutfak ekibi tarafından verilen eğitimde yöresel lezzetlerin tarifini öğrenen usta aşçılar, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda gastronomi ziyaretçileri için Alanya’nın yöresel yemeklerini hazırlayacak. Usta aşçılar, Executive şefler 1500 kişiye hazırlanacak olan yöresel lezzetler için bütün püf noktaları öğrenerek eğitimlerini tamamladı.
BU YILIN TEMA MUTFAĞI ALANYA YÖRESEL YEMEKLERİ
Her yıl Türkiye’nin farklı bir bölgesinin yöresel mutfağını ağırlayan etkinlikte bu yıl tema mutfağı olarak Alanya Yöresel Mutfak ve Yemek Kültürü işlenecek. Alanya Belediyesi’nin Haliç Kongre Merkezi Kuleli Salonu’nda kuracağı standında, yöresel mutfak sunumları ve tadımları yapılacak. Gelen konuklara sadece Alanya yemeklerinin ikramından oluşacak öğle yemeği menüsü Akdeniz Aşçılar Derneği, AHEP Üniversitesi Gastronomi Bölümü ve Alanya Belediyesi mutfak ekibi ile gerçekleştirilecek. Ayrıca Alanyalı ev hanımlarının tamamen yerel ürünlerden oluşan geleneksel pişirme yöntemleri ile hazırladıkları yemekler, tatlılar ve tarımsal ürünleri Alanya Belediyesi’nin tanıtım standında sergilenecek.
1500 kişilik öğlen yemeği ve Tema Mutfağı standının Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’na damga vurması bekleniyor.
Son Güncelleme: 23.03.2017 22:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81