Uslu: Demokrasi ortadan kalkmıyor

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Alanya'da yaptığı basın açıklamasında, "Referandumda demokrasi ortadan kalkmıyor. Yine oylarımızı kullanacağız. Hayır diyende, Evet diyende bizim vatandaşımız, biz köklü bir cumhuriyetiz" dedi.

Uslu: Demokrasi ortadan kalkmıyor

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Alanya'da yaptığı basın açıklamasında, "Referandumda demokrasi ortadan kalkmıyor. Yine oylarımızı kullanacağız. Hayır diyende, Evet diyende bizim vatandaşımız, biz köklü bir cumhuriyetiz" dedi.

28 Mart 2017 Salı 21:19
Uslu: Demokrasi  ortadan kalkmıyor
Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya Milletvekili Atay Uslu, referandum için çalışmalarına Alanya'da devam etti. Uslu,  Alanya'da Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve ekibi tarafından karşılandı. Öğle saatlerinde Konaklı Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Uslu, Konaklı Merkez Çarşısı'nda esnafla buluştu. Daha sonra Payallar Sanayi Sitesi'ne geçen Uslu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne 'Evet' demek için çok fazla sebep olduğunu, 'Hayır' demek içinse makul, mantıklı, hukuki bir sebep olmadığını ifade etti.
BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Çalışmaların ardından Uslu ve beraberindeki heyet Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Ali Boz'a ait Arsi Otel'de basın toplantısı düzenledi. Anayasa Değişikliği Referandumu sürecinin başladığını söyleyen Uslu, "Tüm Antalya Milletvekilleri olarak sahalardayız. Her birimiz hergün farklı bir ilçe, farklı bir mahallede çalışmalarımızı gerçekleştirip neden Evet denilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Bu süreçte biz neden Hayır, neden Evet gibi bununla ilgili sorulara cevap veriyoruz. Şuana kadar gördük ki hakikaten şunu söyleyebilirim. Herhalde bir millet bir anayasayı, bir hükümet sistemini ilk defa bu kadar iyi biliyor. Herşeyide irdeliyor. Soın cümlesine, son kelimesine kadar sorgulama yapıyor. Bu güzel ve sevindirici.   Vatandaşlarımızdan iyide bir teveccüh var. Benim gördüğüm kadarıyla Antalya'da ki genel hava olumlu. İyi bir alan ve saha planlaması yaptık. Sahanın her yerindeyiz. Bu alan planlamasında tek tek herkese ulaşıyoruz" dedi.
'DEMOKRASİ ORTADAN KALKMIYOR'
Şuanda bunun bir seçim olmadığını söyleyen Uslu, "Bunu anlamak ve konuşmak lazım. Ne CHP, ne Ak Parti ne de MHP'yi oyluyoruz. Yaptığımız bir hükümet sistemi değişikliği. İnşallah milletimiz Evet oyunu verecek ve seçimleri 2019'da sandıkta yapacağız. Bu seçimde Evet demek yeni bir sistem gelsin, Hayır demek 1950'den beri yaşanan bazı krizler devam  etsin demeyi kabul etmek demektir. Bunu net bir şekilde ifade ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan bu sistemi kendisi için getiriyor diyenler kendisine de güvenmiyordur. Çünkü bu sistemde sandık ve oy kalkmıyor ki. Demokrasi ortadan kalkmıyor. '2019 yılında seçim yapılacak. Yine demokratik yöntemlerle oylarımızı kullanacağız" diye konuştu.
'BİZ KÖKLÜ BİR CUMHURİYETİZ'
Konuşmasına devam eden Uslu şunları söyledi: "Bu seçimde Evet diyenlerde, Hayır diyenlerde bu ülkenin vatandaşlarıdır. Bu Anayasa için Evet ve Hayır deme hakkımız var. Zaten biz bunun için halk oylaması yapıyoruz. Ne Evet'in ne Hayır'ın kutsiyesi vardır.  Evet diyenler ülkede rejimi tehlike altına sokacak, ülkeyi kötü noktaya götürecek demek yanlışsa, Hayır  diyenler bu ülkede kaosa sebep olacak demek yanlıştır. Orada bir şey var biz ona dikkat çekmek istiyoruz. Avrupa ve PKK Hayır'a destek veriyor. Biz buna dikkat çekiyoruz. Bunlar ülkenin menfaatine karar vermezler. Bizim söylediğimiz bu. Bu karıştırılıyor. Evet kampanyasıda olacak, Hayır kampanyasıda olacak. Nitekim Alanya'da da gördüm ben bunu Evet arabasıda, Hayır arabasıda geziyor. Her iki broşürleride dağıtılıyor. Geldiğimiz nokta bu. Biz köklü bir Cumhuriyetiz, Evet'de Hayır'da konuşulacak." - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 28.03.2017 21:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81