Üniversite sınav sistemi değişiyor

Üniversite sınav sistemi değişiyor

26 Eylül 2017 Salı 20:16
Üniversite sınav  sistemi değişiyor
 
YÖK, üniversiteye girişte LYS-YGS ayrımını kaldırdı. “Üniversite sınav sistemi değişiyor" diyen YÖK Başkanı Saraç, "Sorular MEB müfredatından olacak. Türkçe ve matematik sınavın merkezi olacak. Bir hafta sonunda düzenleyip bitireceğiz.” dedi.
YÖK Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ‘2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. Üniversite sınav sisteminin değişeceğini açıklayan Saraç, "Sınavı 1 haftada gerçekleştirmeyi planlamaktayız. 18 puan türünü de azaltmayı planlıyoruz. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türü olacak. Türkçe ve Matematik, bu sınavın merkezinde olacak." diyerek yeni sistemin detaylarını açıkladı. Saraç şöyle konuştu: 
ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVINA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Üniversite giriş sınavlarına da temas etmek istiyorum. Yükseköğretim dünyanın her yerinde dinamiktir, canlıdır. Bu durum birtakım değişiklikleri tabii olarak gündeme getirmektedir. Üniversiteye sınavsız geçiş mümkün olmamakla birlikte daha yalın ve sade bir sistemi  Türkiye'ye kazandırmanın kaçınılmaz olduğu da bir gerçektir.
"SINAVI 1 HAFTADA GERÇEKLEŞTİRMEYİ PLANLAMAKTAYIZ"
Giriş sistemi şu an 2 aşamalı. İlki Mart diğeri Haziran ayında ve toplam 5 gün. Bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Sınavı 1 haftada gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Bir değişiklik de puan türünde olacak. 18 puan türünü de azaltmayı planlıyoruz. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türü olacak. Türkçe ve Matematik, bu sınavın merkezinde olacak. Milyonlarca öğrenci ve aileye belirtmek isterim ki asla tedirgin olmasınlar, sorular aynen eskisi gibi Milli Eğitim müfredatından olacak.
 
Son Güncelleme: 26.09.2017 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81