Dün resmen göreve başlayan Sayın Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu'nun makama oturduktan sonra ilk ziyaretçileri ben ve gazeteci arkadaşım Alper Kutay’dı. Sonrasında Kerim Toksöz, Tolga Kaynar, Mert Cantürk ve Mustafa Sucu geldiler.  Gazeteciler ve Sayın Harputlu arasında koyu ve içten bir sohbet gerçekleşti. Hani bir şehre ilk geldiğinizde sizde bıraktığı ilk intiba, size şehrin özünü yansıtır ya, Kaymakam beyde oluşan ilk intiba ise tarihi doku olmuş. Alanya'yı çok sevdiğini söyleyen Sayın Harputlu, şehrin temizliğine, sık sık tarihi dokuya, şehrin aynı zamanda Selçuklu'nun başkenti olmasına dikkat çekti. Her insanın gen haritası olduğu gibi bölge halkı ve toplumların da gen haritası olduğunu ifade eden Kaymakam Harputlu, toplumları bir arada tutan ve şehir halkının bütünleşmesini sağlayan bağların tarihten geldiğine vurgu yaptı.
Bir kaç kez Alanya'dan geçtiğini, turizmin açısından Alanya'nın önemini çok iyi bildiğini de söyleyen Sayın Harputlu, "Burada her türlü ümit ve umut var. Her türlü turizm yapmak mümkün. Yayla turizmi, organik turizm, tarih, kültür sanat. Yerinde bir tanıtım ile Alanya'nın bölgenin en önemli ve marka turizm merkezlerinden olacağından şüphem yok" dedi. Osmanlı döneminde imparatorluğa vali ve kadılar yetiştiren Amasya şehrinde doğdunu kaydeden Kaymakam Harputlu, yönetici yetiştiren geleneğin öncüsü olduğunu ve yöneticilik genlerini taşıdığı mesajını da vermiş oldu böylece. Devam eden sohbetimizde Sayın Harputlu'nun başta yurt dışı olmak üzere birçok yerde görev yapmanın verdiği tecrübe ve birikimi ile örnek bir yönetici olacağını ve o sorumluluğu fazlası ile taşıdığını gördük. "Bu şehirde her türlü ümit ve umut var" sözleri ile de Sayın Harputlu, şimdiden önemli projelere önderlik yapabileceğine dair mesajı da bizim aracılığımız ile Alanya halkına aktırdı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81