Ülkü Ocakları'ndan Türkmen'e yardım eli

Alanya Ülkü Ocakları, Suriye'deki Türkmenler için yardım topluyor. Yardımlar Antalya ve Türkiye genelinde toplanan yardımlarla beraber tırlarla Suriye'deki Türkmenlere gönderilecek.

Ülkü Ocakları'ndan Türkmen'e yardım eli

Alanya Ülkü Ocakları, Suriye'deki Türkmenler için yardım topluyor. Yardımlar Antalya ve Türkiye genelinde toplanan yardımlarla beraber tırlarla Suriye'deki Türkmenlere gönderilecek.

29 Kasım 2016 Salı 22:24
Ülkü Ocakları'ndan  Türkmen'e yardım eli
Projeyle ilgili bir değerlendirme yapan Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, "Millet; yıllar boyunca bir arada yaşamış, aynı ülkü uğruna mücadele etmiş ve bu süreç içerisinde meydana getirdiği kültüre göre yaşayıp, ortak dilde konuşan ve yine aynı değerleri istikbalde de yaşatmayı gaye edinen insanlar topluluğudur. Bir millete ait olmanın şuuruyla, onun değerlerini benimseyip, bu değerlere göre yaşayıp ve bunları yaşatarak varlığını millet yolunda çalışarak geçirmek ise milliyetçilikten başka bir şey değildir" dedi.
'TÜRK ADI YOK EDİLMEK İSTENİYOR'
Gündoğdu, açıklamasına şöyle devam etti: "Türk milleti, kutlu ve köklü mazisiyle, ses bayrağı Türkçesiyle, yüksek kültür ve yüce ülküleriyle Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar büyük bir coğrafyayı vatanlaştıran, nitekim millet olma şuuruna çoğu topluluktan önce ulaşan kudretli bir millettir. Türk milliyetçileri ise bu büyük milletin mensubu olmanın bilinciyle gece gündüz demeden, dur durak bilmeden milletinin ülküleri için ömürlerini vakfeden kişilerdir. Ne hazindir ki, geçmişin şanlı tarihinden bugünlere miras kalan acı ve gözyaşı vatanımızın her tarafında hüküm sürmektedir. Çin esareti Doğu Türkistan’ı kasıp kavururken, Rusya içerisinde soydaşlarımıza baskılar devam etmektedir. Kırım'da Türk’ün izleri silinmek, Karabağ'da değerlerimiz ezilmek, Balkanlarda Türk adı yok edilmek istenmektedir.
'MAZLUMLARIN YANINDAYIZ'
Güney Azerbaycan çoraklaştırılırken, Kıbrıs birilerine peşkeş çekilmenin eşiğindedir. Bu vahim tablonun en acıklı olayları da Türkmen coğrafyasında yaşanmaktadır. Kerkük türkülere, Telafer Türkçeye, Halep Türk varlığına hasret bırakılmak istenmektedir. Göklerden yağmur gibi bomba yağan kutlu beldelerimizde bebek, çocuk, sivil ve yaşlı denmeden canlarımız şehit edilmektedir. Yaşanan tüm bu zulümler nasırlaşmış kalplere tesir etmese de, Türk milliyetçiliğinin yüreğini yakmakta, gözlerini yaşartmaktadır. Türk milliyetçi hareketine gönül veren Turan için şahadete koşanların dergahı olan Ülkü Ocakları, mazlum ve mağdur soydaşların her zaman ve her şartta yanında olmaya özen göstermiştir.
YARDIM KAMPANYASINA DAVET
Ülkü Ocakları olarak soydaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, dertlerini paylaşmak ve yanlarında olduğumuz bir kez daha göstermek adına yurt genelinde ayni yardım kampanyasına başlatmış bulunuyoruz. Kampanyamız kapsamında bölgenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak toplanacak ayni yardımlar; battaniye, sünger yatak, kışlık ayakkabı, bebek bezi, bebek maması, hasta bezi, kuru bakliyat, konserve yiyecekler, un, yağ, su ve salçadır. Listede belirtilenler haricinde getirilen hiçbir yardım malzemesi kabul edilmeyecek olup, nakdi yardımlar teslim alınmayacaktır. Yardımlarınızı 2 Aralık Cuma gece saat 12.00'ye kadar Alanya Ülkü Ocakları  İlçe Başkanlığı'na veya MHP Alanya İlçe Teşkilatı'na bırakarak kampanyaya katkıda bulunabilirsiniz.
'YARDIMCLAR SOYDAŞLARIMIZA ULAŞTIRILACAK'
Toplanan yardımlar Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından ihtiyaç ve aciliyet durumuna göre soydaşlarımıza ulaştırılacaktır. Her türlü çalışmamızda en büyük destekçimiz olan ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan büyük Türk milletine, faaliyetlerimizde büyük bir gayretle kendilerinden fedakârlık ederek çalışan Ülkü Ocakları Genel Merkezi yöneticileri, il ve ilçe ocak başkanları ile yönetimlerine; İslam ahlak ve fazileti, Türklük gurur ve şuuruyla yoğrulmuş yiğit ülküdaşlarımıza ayrı ayrı en kalbi dua, muhabbet ve selamlarımı iletiyorum. Niyazım odur ki, Rabbim Tuna’dan abdest almayı, Kırım’da ezanı duymayı, Halep’te namaza durup, Kerkük’te kıyama varmayı, Tebriz’de secdeye varıp, Türkistan’da dualarla kurtuluşa varmayı bizlere nasip etsin."
Son Güncelleme: 29.11.2016 22:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81