Ukrayna-Türkiye arasında kimlikle seyahat başlıyor

Maksim Sokolyuk, pasaportsuz seyahat döneminin bir iki hafta içinde başlamasının beklendiğini duyurdu.

Ukrayna-Türkiye arasında kimlikle seyahat başlıyor

Maksim Sokolyuk, pasaportsuz seyahat döneminin bir iki hafta içinde başlamasının beklendiğini duyurdu.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 19:16
Ukrayna-Türkiye arasında  kimlikle seyahat başlıyor
Ukrayna Devlet Göçmen Servisi Başkanı Maksim Sokolyuk, Ukrayna ile Türkiye arasında yeni kimlik kartlarıyla pasaportsuz seyahat döneminin bir iki hafta içinde başlamasının beklendiğini duyurdu.
Ukraynalı yetkili, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye, Ukrayna ile çipli kimlik kartlarıyla karşılıklı pasaportsuz seyahat uygulamasını 20 Mayıs tarihinde onayladı. Dışişleri Bakanlığı’ndan resmi tarihi bekliyoruz. Bir iki hafta içinde uygulamanın başlayacağını düşünüyorum” dedi.
Ukrayna, söz konusu uygulamayı 17 Mayıs tarihinde onaylamıştı.
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma, 14 Mart 2017 tarihinde Ankara’da Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Mehmet Samsar ile Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga tarafından imzalanmıştı.
 
Son Güncelleme: 22.05.2017 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81