Uçak Bileti İletişim ve Telefon bilgileri

Uçak Bileti İletişim ve Telefon bilgileri

24 Mayıs 2017 Çarşamba 11:12
Uçak Bileti İletişim ve Telefon bilgileri

Günümüzde her bireyin banka ve hava yolları gibi bir çok işlem için çağrı merkezleri ile iletişim kurması gerekmekte. Bunun için aramak istediğimiz müşteri hizmetlerinin telefon numarasını arayarak iletişime geçmemiz gerekmekte dolayısı ile çağrı merkezi numarasını bilmemiz bilmiyorsak bir şekilde bu numarayı öğrenerek aramamız gerekmektedir. Bu bilgilere ulaşmak bazı durumlarda kolay olmamaktadır. İnternet üzerinde kendini çağrı merkezi olarak tanımlayan bir çok firma bulunmakta ve telefon numaraları ile reklam yapmaktadırlar, bu gibi durumlar olduğu için çağrı merkezi telefon numarası konusunda fazlası ile bilgi kirliliği oluşmaktadır.

Örneğin Pegasus Müşteri hizmetleri telefonunu bulmak istediğiniz de ilk yaptığınız şey hemen internete girerek google dan arama yaparak bu bilgi ile  hattına ulaşmak olacaktır. Pegasus iletişim hattı olarak hizmet veren bir çok Alo Bilet hattı firması bulunmaktadır.



Son zamanlarda hava yolu firmaları başta olmak üzere bir çok firma müşterilerine çağrı merkezi hizmetini ücretli olarak yapmaya başlamıştır. Çağrı merkezi hizmetini ücretli olarak veren firmaların başında Pegasus Hava Yolları gelmektedir. Pegustan uçak bileti satın almak yada var olan biletiniz üzerinde değişiklik benzeri bir işlem yaptırmak için çağrı merkezine ulaşma ihtiyacınız olabilir. Fakat  hava yolları çağrı merkezi hizmeti için dakikası 1,5 tl gibi bir ücret talep etmekte. Evet yanlış duymadınız uçak bileti satın almak istediğinizde çağrı merkezine uçak bileti ücreti dışında fazladan para ödemek zorundasınız. Diyelim ki 100 TL li bir uçak bileti satın alacaksınız bunun için acenteye gitmek istemiyor telefon üzeriden işleminizi oturduğunuz yerden halletmek düşüncesindesiniz, bilet alma süresi yaklaşık 10 dk sürdüğünü varsayarsak 15 TL fazladan para ödeyeceksiniz yani 100 TL lik bilet size 115 TL ya mal olmuş olacak. Peki buna benzer bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız ne yapmanız gerekiyor ?




Şüphesiz ki hiç kimse uçak bileti ve benzeri bir hizmet satın alırken bu firmanın çağrı merkezine de fazladan para ödemek istemez. Bunun için aradığınız çağrı merkezinin ücretli olmamasını kontrol etmenizde fayda olacaktır. Eğer hizmet almak istediğiniz firmanın çağrı merkezi hattı ücretli ise alternatif yöntemlere başvurmak mantıklı olacaktır. Örneklendirecek olursak Flypgs firması için hizmet veren aloucakbileti firması ücretsiz hizmet vermenin yanında uçak bileti satın alma ve bilet değişkliği dahil bir çok işlemi yapmanıza  Hattı 0850 500 0 737 numaradan olanak sağlamaktadır. Fakat alternatifi olmayan çağrı merkezleri için bu çokta mümkün görünmüyor. Mecburen hava yolu kurallarına uymak durumunda kalacaksınız. Bu gibi durumlarda ise muhakkak şirkete şikayetinizi bildirmeniz bu gibi durumların daha fazla yaygınlaşmadan engelleyecektir.

 

Son Güncelleme: 25.05.2017 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81