TÜZÜGE 'TOS'LADI

TÜZÜGE 'TOS'LADI

11 Temmuz 2017 Salı 11:33
TÜZÜGE 'TOS'LADI
Ak Parti'de İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'nun karşısına ikinci kez aday çıkmaya hazırlanan Sabri Tos, dün sanal meyda aracılığı ile, bugün partiye gelerek açıklama yapacağını duyurdu. Bunun tüzük gereği imkansız olduğunu söyleyen Başkan Berberoğlu, "Partide her önüne gelen açıklama yapamaz. Böyle bir şey yok. Aday olması için üyenin yüzde 5'nin noter onaylı imzası gerekli. Aday olacak kişi önce partisinin tüzüğünü okur. Tos gelip partide açıklama yapamaz" dedi.
 
AK PARTİ'DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ 
AK Parti kongre sürecine sancılı girdi. Dün sanal medya aracılığı ile mesaj atan Ak Partili Sabri Tos, ilçe başkanı adayı olduğunu söyledi ve bugün saat 14.00'de parti binasına gelerek açıklama yapacağını belirtti. Tüm partilileri teşkilat binasına çağıran Tos, "Bizim gibi teşkilatın yenilenmesini düşünen, metal yorgunluğundan rahatsız olan Tüm teşkilat mensuplarını taban hareketinin öncüsü olarak 11 Temmuz Salı günü Saat 14.00 de Ak Parti ilçe Teşkilat binamıza bekliyoruz" dedi. 
AK PARTİ GÜNDEME OTURDU
İşte ne olduysa bu açıklamanın ardından oldu. Bir çok kişi Tos'un facebook adresinden paylaştığı bu duyurunun altına yorum yazdı. Lehte ve aleyhte yapılan yorumlar bir anda ilçede siyaseti alevlendirdi. Ak Parti'de ise gündem Tos'un parti de adaylık açıklaması yapıp yapamayacağı konusu oldu. Sabri Tos'un sanal ortada paylaştığı açıklam ve partililere attığı mesajların ardından İlçe Başkanı Berberoğlu, kurmayları ile toplantı yaptı.
BERBEROĞLU İL BAŞKANINI ARADI
Haber Alanya Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık'ın bu konuda ki sorularını yanıtlayan Başkan Berberoğlu, il başkanı ve partinin ilgili birimleri ile görüştüğünü, Sabri Tos'un tüzük gereği partide adıylık açıklaması yapamayacağına dikkat çekti, Berberoğlu, "Parti tüzügünü okuyarak o şartları yerine getiren aday olabilir. Aday olduktan sonra il ve ilçe teşkilatını onayı ile açıklama yapabilir." dedi.
"TOS DİSİPLİN SUÇU İŞLEDİ"
Partide her önüne gelenin açıklama yapamayacağını belirten Berberloğlu, "Böyle bir şey yok. Ayrıca bu şekilde vatandaşa mesaj atıp vatandaşı veya üyeyi partiye yönledirme de ayrıca bir disiplin suçudur. Biz onun da gereğini yapar İl Teşkilatına da göndeririz. 'Ben partide açıklama yapacağım' demek partiyi kendi amaçları veya reklamına alet etmek demektir." şeklinde konuştu.
PARTİ YOL GEÇEN HANI DEĞİL
Berberoğlu, "Yarın her önüne gelen partide açıklama mı yapsın? Parti yol geçen hanı değil ki. Bu partinin belli bir kuralları ve tüzüğü vardır. Kimse reklam aracı olarak Ak Parti'yi kullanamaz. Aday olacak kişi delegelerin yüzde 5'inin noterden tasdikli onayını alması lazım. Bunlar parti disiplini parti etiği ve siyasi etik açısından da uygun değil." dedi.
"BU PARTİ İÇERİSİNİ KARIŞTIRMAKTIR" 
Bu tür girişimlerin partinin içini karıştırmayı amaçlıdığını ileri süren Berberoğlu, "Öyle tepeden inme 'Ben bunu yapacağım, şunu yapaacağım' Böyle bir şey yok. Bu parti içerisini karıştırmadır. Parti içerisinde şey yapmaktır. Ben bu konu ile ilgili parti tüzüğüne baktım hem de il başkanıma da sordum. Gerekli üslerime sordum, danıştım. Böyle bir açıklama yapamaz. Böyle bir şey yok. Zamanı değil."
ÖNCE KOŞULLARI SAĞLASIN
Berberoğlu, "Önce aday olma koşullarını sağlaması lazım. Bu partinin bir ilçe başkanı, bir yönetimi var. Bir il başkanı ve yönetimi var, koordinatörü var. Herşeyi var. Ama hiç kimsenin bunlardan haberi yok. Aday olacak kişide önce Ak Parti'nin tüzüğü nedir diye bakar inceler. Onun dışında istişaresini yapar. Koşulları da adaylığı için uygunsa herkes aday olabilir. Demokratik bir partiyiz." dedi.
 
ŞİMDİ NE OLACAK?
Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Sabri Tos'un, teşkilat binasına gelerek adaylık açıklaması yapamayacağını sert bir dille söylerken, bugün Tos'un partiye gitmesi halinde ne ile karşılaşacağı merakla bekleniyor. 
TOS; MERDİVENDE YAPARIM
Berberoğlu'nun, parti binasında açıklama yapmasına izin vermemesi halinde "Gerekirse merdivende açıklama yaparım" diyen Sabri Tos, "Berberoğlu'nun açıklamalarını internet haber sitelerinden okudum. Ben 2004 yılında da Berberoğlu başkan iken geldim partide açıklama yaptım. Parti tüzüğünde yukarıya, ilçe, il ya da genel merkeze müracat edeceksin bir şey yok. Öyle bir şey yapamazlar. Bu partiyi biz kurduk. Bizim yuvamız. Yapamazlar, öyle bir şey olmaz. Öyle de bir ihtimal yok" dedi. Tos ayrıca partinin büyükleri ve ileri gelenleri ile görüştüğünü gerekli onayın alınmasının ardından aday olarak çıktığını sözlerine ekledi.
Son Güncelleme: 11.07.2017 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81