Tuz Lamba Nedir?

Tuz Lamba Nedir?

04 Kasım 2016 Cuma 17:30
Tuz Lamba Nedir?


Kaya tuzunun içerisine bir lambanın yerleştirilmesiyle oluşturulan , hem bir dekor olarak kullanılırken hem de sağlık açısından olumlu bir nitelik taşımaktadır. Kaya tuzunun meşhur olduğu Çankırı ilimizde bu ürünlerin üretimi yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Bilgisayar, telefon gibi teknolojik aletlerin dışarıya yaydığı pozitif iyonların vücudumuza verdiği zarara karşılık tuz lambaları negatif iyon yaymaktadır. Elektriğin yoğun olarak kullanıldığı odalarınızın dekorunu tuz lambaları ile yapmanız hem estetik hem de sağlıklı olacaktır.

Tuz Lambasının Sağlığa Faydaları

  • Gün içerisinde yaşadığınız stres ve yorgunlukların tedavisini ile yapmanız mümkündür. Hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak taşıdığınız ağırlığı üzerinizden atmanıza yardımcı olacaktır.
  • Vücudunuza verdiği zindelik sayesinde, iş ve eğitim hayatınızda yakaladığınız yüksek konsantrasyon sayesinde veriminizi de arttırabilirsiniz.
  • Migren ya da astım gibi kronik rahatsızlıklarınızı hafifletecek ve rahat nefes almanızı kolaylaştıracak bir yapıya sahiptir.
  • Ortama bıraktığı negatif iyonlar sayesinde rahat nefes almanız, akciğerlerinizin kapasitesinde de bir yükselme sağlayacaktır.
  • Radyasyon oranını azalttığı için, bu sebeple oluşan bir hastalığınız varsa bunu giderebilmek için ya da bu tür rahatsızlıklardan sakınmak için tuz lambaları tavsiye edilmektedir.
  • Alerjisi olan bireylerin de daha hijyenik bir ortamda bulunmasına destek olunmuş olur.
Tuz Lambasının Üretimi: Çankırı Kaya Tuzu

Tuz lambası, kaya tuzunun en meşhur olduğu bölge olan Çankırı’da üretilmektedir. El yapımı ile üretilen bu ürünler, bir mum veya ampul yardımıyla aydınlatılır. ile tasarlanan bu ürünler, evlere hoş bir görünüm de kazandırmaktadır. Daha önce hiç tuz lambası kullanmadıysanız, www.cankirituzlamba.com sitesini ziyaret ederek bu konuda daha ayrıntılı bilgilere ulaşmanız mümkündür. Kaya tuzunun ana vatanı olan Çankırı’da üretilen bu ürünler, farklı boyut seçenekleriyle piyasada bulunmaktadır.
Son Güncelleme: 04.11.2016 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81