Türkiye'nin en büyüğü Alanya'da

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Türkiye’nin en büyük Sosyal Bilimler Sempozyumuna Alanya Konaklı Kongre Merkezinde ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin en büyüğü Alanya'da

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Türkiye’nin en büyük Sosyal Bilimler Sempozyumuna Alanya Konaklı Kongre Merkezinde ev sahipliği yapıyor.

18 Mayıs 2017 Perşembe 21:35
Türkiye'nin en büyüğü Alanya'da
II. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi  (ALKÜ) ve ‘asoscongress’ işbirliğinde 18-19-20 Mayıs tarihleri arasında Konaklı Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Katılımcı sayısı itibariyle sosyal bilimler alanında Türkiye’nin en büyük sempozyumu olan etkinlik sayesinde Alanya'nın tanıtım ve turizmine de önemli katkıda bulunulması hedefleniyor. Sempozyuma katılan misafirler Eftalia, Palmeras ve Kahya Resort otellerinde konaklamalarını gerçekleştiriyor.
18 Mayıs Perşembe günü açılış töreni gerçekleştirilen Sempozyuma ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yanı sıra, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ak, ALKÜ Daire Başkanları, ALKÜ Fakülte Dekanları, idari ve akademik personel ile davetliler katıldı.
“SOSYAL BİLİM OLMADAN TEKNİK GELİŞME DE SAĞLIKLI OLMAZ.”
Türkiye’de bulunan üniversitelerin akademisyenlerinin yanı sıra İngiltere, Polonya, Bosna Hersek, Arnavutluk, Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Mısır, Ürdün, Özbekistan başta olmak üzere birçok ülkeden akademisyenin katıldığı Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Pınarbaşı dünyanın hızla ilerleyerek teknolojik alanda büyük gelişmeler gösterdiğini belirtti. Konuşmasının devamında “Teknolojik gelişmeler önemli lakin teknik bilimlerin yanında sosyal bilimler de çok önem arz ediyor. Sosyal bilim olmadan teknik bilim olmayacaktır.” diye konuşan Rektör Pınarbaşı, teknolojik gelişmeleri yakalamak için özgür ve farklı düşünen insanlara ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Türkiye’de bu alanda son zamanlarda çalışmalar yürütülmeye başlandığını ifade eden Rektör Pınarbaşı, açılan Sosyal Bilimler liseleri ve üniversitelerinin bu konuya en iyi örnek teşkil ettiğini belirtti. Rektör Pınarbaşı, “Ben şuna inanıyorum ki felsefe üniversitelerinin de açılması gerekiyor. Çünkü felsefik düşünceler olmadan, özgür ve farklı düşünceler olmadan teknolojik gelişmelerin olmayacağı kanaatindeyim.” dedi. 
“SEMPOZYUM SÜRESİNCE 1643 BİLDİRİ SUNULACAK”
II. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu’nun ALKÜ tarafından bu yıl gerçekleştirilen 3’üncü uluslararası sempozyum olduğunu ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Gerçekleştirmiş olduğumuz kongremizin Türkiye’deki en büyük sosyal bilimler sempozyumu olmasının gururunu yaşıyor ve sizleri güzel Alanya’mızda ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.
Sempozyuma 2 binin üzerinde bildiri başvurusunun alındığını ve hakem değerlendirme sürecinden geçerek kabul edilen 1643 bildiri sunumunun sempozyum süresince yapılacağını belirten Rektör Pınarbaşı, misafirlerin üç gün boyunca sempozyum vesilesiyle bilimsel alanda istifadelerde bulunmanın yanı sıra Alanya’nın tarihi ve turistik değerlerinden de faydalanma fırsatı yakalayacaklarını ifade etti.
“ALANYA 3 ÜNİVERSİTE İLE BİLİM ŞEHRİ”
Ardından protokol konuşmasını gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu belirterek, “Tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra dünyanın bir çok ülkesinden insanların kardeşçe bir arada yaşaması ile çok sesliliği içinde barındıran Alanya’mızda sizleri ağırlıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi. Alanya’da üç adet üniversitenin bulunduğunu dile getiren Başkan Yücel, bu durumun Alanya’yı hiçbir ilçeye nasip olmayan bir bilim yuvası haline getirdiğini söyledi. Başkan Yücel, “Biz bilimsiz, ilimsiz, kültürsüz ve sanatsız hiçbir şey değiliz.” diyerek Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen başta Rektör Pınarbaşı olmak üzere Komite Üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kısa bir müzik dinletisi katılımcıların beğenisine sunuldu. ALKÜ’nün tanıtım videosunun da izletildiği Sempozyumda ilk gün çağrılı konuşmacıları olarak YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran, İngiltere Birmingham Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. David Carr konuşmalarını gerçekleştirdi.
“Sosyal Bilimlerde Bilgi Yönetimi” ve “Akademik Kütüphaneler” adlı panellerin, çeşitli çalıştayların da gerçekleştirildiği Sempozyum 20 Mayıs Cumartesi günü öğleden sonra yapılacak şehir gezisi ve ardından yapılacak gala gecesi ile sona erecek.
 
Son Güncelleme: 18.05.2017 22:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81