Türkiye'den Vize Zorunluluğu Sunmayan Ülkeler

Türkiye'den Vize Zorunluluğu Sunmayan Ülkeler

17 Ağustos 2017 Perşembe 08:30
Türkiye'den Vize Zorunluluğu Sunmayan Ülkeler

Dünya üzerinde görülmeye değer pek çok turistik rota yer alıyor. Ancak ne yazık ki Türkiye'den tüm ülkelere kolay şekilde uçuş yapabilmek mümkün değil. Üstelik pasaportların kontrol aşamasında da uzun ve zaman alıcı işlemler çıkabiliyor. Ancak birtakım ülkeler, Türk vatandaşlarından vize uygulaması istemeden girişe izin veriyor. Dünya çapındaki vizesiz yerler, her geçen gün artış gösteriyor. Aşağıda yer alan bu vizesiz ülkeleri inceleyebilir ve içerisinden kendinize uygun bir ülkeyi tercih ederek uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle bütçenize uygun tatil planlayarak keyif içinde güzel anılar deneyimleyebilirsiniz.



Vizesiz Tatil Lokasyonları

Bahamalar, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Arnavutluk, Arjantin, Barbuda, Fas, Fiji, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Gambiya, Makau Özel İdare Bölgesi, El Salvador ve Santa Lucia.

Hong Kong, Irak, Jamaika, Kamerun, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti, Kore Cumhuriyeti, Kosta Rika, İran, Karadağ.

Lübnan, Makedonya, Malezya, Monako, Nevis, Panama, Peru, Samoa, Singapur, Suriye, Sırbistan, Swaziland, Şeyseller, Tayland, Tunus, Ürdün, Vatikan ve Venezuela.

Ayrıca Hırvatistan, 2013 yılından beri Türkiye Cumhuriyeti için vize uyguluyor.  Belarus, Yemen ve Brunei Darussalam ise vizeleri kaldıran ülkeler arasında. Ancak henüz yürürlüğe geçmiş değil.



Vize Uygulamasını Sınır Kapılarında Gerçekleştiren Başlıca Ülkeler

Bhutan, Burkina Faso, Dominik Cumhuriyeti, Ermenistan, Azerbaycan, B.A.E, Kamboçya, Kenya, Komor Adaları, Mali, Mısır, Nepal,  Tanzanya, Uganda, Zambiya, Mozambik, Ruanda, Sri Lanka, Sudan, Cape Verde, Doğu Timor, Ermenistan, Şeyseller, Tacikistan, Madagaskar.



Vize uygulamasını sadece sınır kapısında isteyen ülkeler yukarıda yer alıyor. Ancak olası güncellemelere karşılık ülkeye giriş yapmadan önce Büyükelçilik ile irtibata geçebilirsiniz. Dilerseniz transit vize uygulamasına tabi tutan ülkeleri inceleyebilir ve bu ülkeler arasından gitmek istediğiniz turistik rotaya tatil planlayabilirsiniz.



Hususi Pasaport, Hizmet Pasaportu, Diplomatik Pasaport ve Umuma Mahsus Pasaport almış olan kişilerin tercih edebileceği vizesiz yerler birbirinden farklılık gösterebiliyor. Pasaportunuzun durumuna göre olan vizesiz ülkeleri belirleyebilir ve böylelikle kendinizi güzel bir tatilin akışına bırakabilirsiniz. Seyahate dair her türlü bilgiye erişebileceğiniz online platform Uzakrota üzerinden hakkından daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Diğer vize prosedürleri ve ayrıntıları için de Dışişleri Bakanlığı'nın sayfasına tıklayabilirsiniz.

 

Son Güncelleme: 18.08.2017 08:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81