Türkiye'de ilklere imza atmaya hazırlanıyorlar

Alanya, sağlık turizminde Bilim Merkezi olmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de ilklere imza atmaya hazırlanıyorlar

Alanya, sağlık turizminde Bilim Merkezi olmaya hazırlanıyor.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 19:10
Türkiye'de ilklere imza  atmaya hazırlanıyorlar
Alanya sağlık turizmi merkezi olma yönünde ilerliyor. Rüştünü ispatlayan ve emin adımlarla ilerleyen Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) ilklere imza atmaya devam ediyor. TURSAF, Dr. Tevfik Yazan öncülüğünde, Türkiye’deki birçok akademisyenin ve sağlık turizmi temsilcilerinin   katılacağı bir toplantı düzenlemeye hazırlanıyor. TURSAF, ALTSO, ALKÜ ve AHEP’in  katkılarıyla düzenlenen toplantı öncesi  meslek eğitim modülü oluşturulması için kolları sıvadı. 19-21 Mayıs 2017 de Konaklı Hedef Resort Hotel’de gerçekleştirelecek olan toplantıda, bu eğitim modülünün nasıl işleyeceğine ve meslek tanımında neler olucağına dair bir danışma kurulu oluşturulması planlanıyor. Bu komisyon,  akademisyenlerden ve sağlık turizmi tesmsilcilerinden oluşacaktır. Toplantıyla birlikte Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu işbirliğiyle ilk defa sağlık turizmi elamanı mesleği, uluslararası standartlarda tanımlanmış olacak.
MERKEZİ ALANYA OLACAK
Böylelikle Türkiye'de ilk defa uluslararası meslek standartı tanımlanmış sağlık turizmi konusunda yetişmiş kalifiye elemanlar istihdam edilecek. Bu uygulamanın merkezi ise Alanya olacak. Bu projeyle birlikte tüm Türkiye'de sağlık turizmi yapmak isteyen özel kuruluşlar, sağlık tesisleri, termal tesisler, kamu hastaneleri ve yaşlı bakım merkezleri elemanlarını artık Alanya'da yetiştirecek. TURSAF, Alanya merkezli bir Sağlık Turizmi Araştırma Uygulama Merkezi kuruyor.
Başkanlığını Dr. Tevfik Yazan’ın yürüttüğü ve TURSAF öncülüğünde, Alanya’da üniversitelerle birlikte bir Sağlık Turizmi Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruluyor. Bu Sağlık Turizmi Araştırma ve Uygulama Merkezine, Türkiye'nin sağlık turizmi konusundaki çalışan akademisyenlerin birçoğu, uluslararası üç adet üniversite ve ülkemizden 11 ilin temsil ettiği ve sektör temsilcisinin oluşturduğu çok geniş katılımlı bir danışma kurulu oluşturulacak. Sağlık turizmi ile ilgili yapılacak olan tüm akademik çalışmalar Alanya merkezli bir bilim merkezinden yönetilmesi planlanıyor. 
Ulusal düzeyde temsil edilecek olan Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Merkezi TURSAF öncülüğünde Alanya olacak. 42 ülkeden 250 delegenin katılacağı 2017 yılının son baharında gerçekleştirilecek olan bu konsey, bölgemize ve ülkemize İslam ülkelerinden hasta akışını sağlayacak bir proje.
Son Güncelleme: 17.05.2017 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81