Türkiye'de azalıyor Alanya'da artıyor!

Türkiye'de azalıyor Alanya'da artıyor!

15 Ekim 2017 Pazar 19:36
Türkiye'de azalıyor Alanya'da artıyor!
Türkiiye’de bakkal ve büfe sayısı son 10 yılda yüzde 31 azaldı. Türkiye’nin aksine Alanya’da bakkal sayısında ise artış yaşandı. Yenialp, “Alanya göç alan bir yer olduğu için buraya gelenler en kolay iş olarak bakkallığı görüyor” dedi. Yenialp ayrıca, 157 tane zincir market olduğunu ve Alanya artık zincir markete doyduğunu söyledi. 
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in, “Zincir marketler büyük bir hızla çoğalmaya devam ederken, bakkal ve büfe sayısı son 10 yılda yüzde 31 azalarak 240 binden 165 bine düşerken, sadece son bir yılda zincir market sayısı yüzde 13 artarak 28 bine ulaştı.” açıklamasını değerlendiren Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, “Bendevi Başkanımızın dediklerine katılıyorum. Ancak Alanya’mızda durum böyle değil. Üye sayımız biz göreve geldiğimizde 700’lerdeyken şuanda bin 150’’ye kadar çıktı. Türkiye’de bakkal sayısı azalırken, Alanya’mızda artıyor. Bunun da nedeni Alanya göç alan bir şehir. Örneğin Türkiye'nin herhangi bir yerinden birileri yazın Alanya'ya tatile geliyor. Bu kişiler her yerin cıvıl cıvıl olduğunu görüyor. Bu kişi kendisinin 5-6 ay karda soğukta çalıştığını düşünüyor. 'Alanya'ya gelsem, su satsam bile para kazanırım' düşüncesiyle köydeki evini, bağını, bahçesini satıp buraya geliyor. Bu kişiler yapılabilecek en kolay işi de bakkallık olarak görüyor. Hemen bir dükkan tutuyor ve bakkal açıyor. Bakkalı açtıktan sonra durumun beklediği gibi olmadığını görüyor ama iş işten geçmiş oluyor. Devamlı göç aldığımız için bakkal sayısı sürekli artıyor. Şu anda odamızın bin 150 civarında üyesi var.” dedi. 
‘ALANYA ZİNCİR MARKETE DOYDU’
Zincir marketlerle ilgili olarak da artık Alanya’nın zincir marketlere doyduğunu söyleyen Başkan Yenialp, “Bir şehrin alabileceği kapasite var. Alanya şu anda kapasitesinin üzerine çıktı. Alanya’nın tamamında şuanda 157 tane zincir market var. Zincir marketler kendi aralarında da rekabet halinde. Açılan her yeni bir zincir market bir diğerinin kapanmasına neden oluyor. Alanya, zincir markete doydu. Alanya, zincir marketleri artık kusmaya başladı. Zincir marketler bir bir yok olacak. Gülen insan sayısının çoğalmasını istiyorsak yerel esnafa yönelmeliyiz. İnsanlar yerel esnaftan alışveriş yapmalı. Kendi mahallesindeki bakkalına, terzisine, manavına, berberine, kasabına sahip çıkmalı. Onlardan alışveriş yaparsa inanıyorum ki Alanya'da gülen insan sayısı çok daha fazla olacak. İnsanlar çok daha mutlu olacak. Bunun için yerel esnafa sahip çıkılması gerekiyor.” diye konuştu. – Mert CANTÜRK  (ÖZEL HABER)
Son Güncelleme: 15.10.2017 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81