Türkdoğan, İmamoğlu'nu andı

MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Ülkücü Şehit Yusuf İmamoğlu'nu ölüm yıldönümünde andı. Türkdoğan, "Unutmak ihanettir. Vefatının 47. yılında şehidimiz Yusuf İmamoğlu'nu rahmet, minnet ve dularla anıyoruz" dedi.

Türkdoğan, İmamoğlu'nu andı

MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Ülkücü Şehit Yusuf İmamoğlu'nu ölüm yıldönümünde andı. Türkdoğan, "Unutmak ihanettir. Vefatının 47. yılında şehidimiz Yusuf İmamoğlu'nu rahmet, minnet ve dularla anıyoruz" dedi.

09 Haziran 2017 Cuma 00:36
Türkdoğan, İmamoğlu'nu andı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Ülkücü Şehit Yusuf İmamoğlu'nu Şehadetinin 47. yıldönümünde andı. İmamoğlu ile ilgili bir açıklama yapan Türkdoğan, İmamoğlu'nun hayatı ile ilgili de kısa bilgiler verdi. Türdoğan, "Ülkücü Şehit Yusuf İmamoğlu Ailece Bursanın İnegöl ilçesinde oturuyor, İstanbul Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümü son sınıfta okuyordu.  İstanbul Ülkü Ocaklar Birliği'nin önde gelen ülkücülerinden olan İmamoğlu, tanınan bir ülkücü öğrenciydi. Yusuf İmamoğlu, 8 Haziran 1970 günü komünistlerin işgali altında bulunan Edebiyat Fakültesi'nin koridorlarında şehit düşürülmüştür.  Cenazesi, Bursa Emirsultan Mezarlığına defnedildi. Şehit olduğu zaman cebinden 35 kuruş çıkmıştı. En acı durum ise: Otopside 24 saattir hiç bir şey yemediği tespit edilmişti. Yusuf İmamoğlu'nun şehid edildiği günün  MHP Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş; Marmara öğrenci yurdunda bir konferans vermiş ve Yusuf İmamoğlu'nun şehadetine temasla; "Yusuf İmamoğlu Türk İslam davasının ne ilk, ne de son şehididir. Aziz şehidimiz Yusuf İmamoğlu'nun ve diğer şehitlerimizin hesabı bir gün sorulacaktır." demişti.
'UNUTMAK İHANETTİR'
Merhum Türkeş konuşmasının devamında ise: "Komünistler milliyetçi bir gencimizi daha kahpece öldürdüler. O, Türk Milletinin edebiyete kadar intikal etmesi davasını savunan bir gençti. Davası uğrunda, vatan ve millet yolunda şehit oldu. Bizim innaçlarımıza göre, o, en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine ulaştı. Dün benim bir Yusuf'um vardı. Bu gün hepiniz Yusuf'umsunuz. O, bu din için millet için bu vatan için öldü. O'na kurşu sıkan ellere, ona fırsat veren kafalara lanet olsun." şeklinde konuşma yapmıştı. Unutmak ihanettir. Vefatının 47. yılında şehidimiz Yusuf İmamoğlu'nu rahmet, minnet ve dularla anıyoruz" dedi. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 09.06.2017 00:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81