Türk ve Rus ilişkilerine ALTSO'dan büyük destek

ALTSO’nun desteği ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, (ALKÜ) Moskova Üniversitesi ve St. Petersburg Devlet Üniversitesi’nin de yer aldığı 5 farklı Rus üniversitesi Alanya’da ‘Rusya-Türkiye İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu çalıştay gerçekleştirecek. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in tam destek verdiği çalıştayda başta turizm ve inşaat sektörleri olmak üzere ek

Türk ve Rus ilişkilerine ALTSO'dan büyük destek

ALTSO’nun desteği ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, (ALKÜ) Moskova Üniversitesi ve St. Petersburg Devlet Üniversitesi’nin de yer aldığı 5 farklı Rus üniversitesi Alanya’da ‘Rusya-Türkiye İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu çalıştay gerçekleştirecek. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in tam destek verdiği çalıştayda başta turizm ve inşaat sektörleri olmak üzere ek

06 Ekim 2017 Cuma 13:28
Türk ve Rus ilişkilerine ALTSO'dan büyük destek
 
Konuya ilişkin ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ’nün ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette, St. Petersburg Devlet Üniversitesi’nden Tarih Profesörü İnga Krılove, Alanya Rus Eğitimi ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal ve ALKÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Hadi Cantemur da hazır bulundu.
 
ŞAHİN: “ALANYA EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”
‘Rusya-Türkiye İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu çalıştayı değerlendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, projenin Türkiye-Rusya ilişkileri açısından önemine değindi. ALTSO Yönetimi olarak Alanya’nın tanıtımı konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarına vurgu yapan Başkan Şahin, “Alanya’mızın tanıtımı konusunda ALTSO yönetimi ve meclisi olarak elimizi taşın altına her zaman koyduk, koymaya da devam edeceğiz. ALKÜ’nün Rusya’dan üniversitelerle birlikte yapacağı bu çalıştay Alanya’mızın tanıtımı konusunda önemli bir yere sahip olacak” dedi.
 
ŞAHİN: “15 AKADEMİSYEN GELECEK”
Projenin detaylarını da paylaşan Başkan Şahin, Türkiye-Rusya ilişkilerinin değerlendirileceği çalıştay kapsamında Alanya’ya aralarında St. Petersburg Devlet Üniversitesi’nin de yer aldığı 5 farklı Rus üniversitesinden 15 akademisyenin geleceğini söyledi. Başkan Şahin, “Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nu da Türkiye-Rusya ilişkilerinin konuşulacağı çalıştaya davet edeceğiz. Çok önemli bir toplantısı olmazsa Bakanımızın da her zamanki gibi davetimize teşrif edeceğini düşünüyoruz” dedi.
 
ŞAHİN; “KRİZ VAR DİYE BOŞ DURMADIK”
Türkiye-Rusya ilişkilerine değinen Başkan Şahin, geçtiğimiz Nisan ayında Dünya Rus Medya Forumu’nu Alanya’da düzenlediklerine dikkat çekti. “Dünya Rus Medya Forumu geçtiğimiz yıl Paris’te gerçekleştirilmişti. Bu yıl bu forumu Alanya’da gerçekleştirdik. Alanya’mızın Rusya’da müthiş tanıtımı oldu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Alanya’ya geldi. Bu tür etkinlikler sayesinde bu yıl Alanya’mızın Rusya’daki imajında müthiş olumlu gelişmeler oldu. Bu yıl hepimizin bildiği gibi Rus turist zenginliği vardı Alanya’mızda” dedi. 
Şahin Rusya krizinin başından bu yana, “Uluslararası bir kriz var biz ne yapalım demedik” şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak, “Uçak düşürme ile başlayan krizin hemen ardından Alanya’mızda yaşayan Rus vatandaşları için bir kahvaltı programı düzenledik. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da teşrifleri ile etkisi büyüyen toplantımızdan dünyaya dostluk mesajı verdik. Bununla kalmadık, yabancı sermayeli şirket ortakları ile bir araya geldik. MENA ülkelerinden gelen üst düzey 250 öğretim görevlisi, acente, gazeteci, bürokrat ve benzeri iş kollarından misafiri ağırladık. Bugün ilişkilerimizin normalleştiği Rusya ile de daha iyi ilişkiler kurulması yönündeki çabalara biz de katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Alanya’mız ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.
 
Başkan Şahin ayrıca projeye büyük önem veren ALKÜ’ye ve Alanya Rus Eğitimi ve Kültür Derneği’ne teşekkür etti.
 
GÜNEŞ’DEN BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
Çalıştayı değerlendiren ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, Alanya’nın yararına yapılacak her projeye koşulsuz destek veren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e teşekkür etti. Prof. Dr. Güneş, “Kasım ayı içerisinde Alanya’da gerçekleştireceğimiz çalıştay konusunda ALTSO Başkanımız Mehmet beyi ziyaret ettik. Kendisiyle görüş alışverişinde bulunduk. ALKÜ olarak öğrenci sayımız 10 bini aştı. Ama uluslararası öğrenci sayımız ise yeterli sayıda değil. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Uluslararası bir üniversite olmak istiyoruz. Alanya bu konuda biçilmiş kaftan. Türkiye-Rusya ilişkilerinin konuşulacağı çalıştay da bu açıdan çok önemli. Rusya’dan 5 üniversiteyle birlikte gerçekleştireceğimiz çalıştayda iki ülke arasındaki turizm potansiyeli, ticaret gibi konular başta olmak üzere önemli sektörler konusunda görüş alışverişinde bulunulacak. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
 
Alanya Rus Eğitimi ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz ise 6 aydır program konusunda çalışma yaptıklarını dile getirdi. Dernek Başkanı Gündüz ayrıca, projeye destek veren başta ALTSO Başkanı Mehmet Şahin olmak üzere ALKÜ Yönetimine teşekkür etti.
Son Güncelleme: 06.10.2017 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81