TÜRK Futbolu EMİN ellerde

Alanya'nın uluslararası ilk ve tek hakemi olan Kuddusi Müftüoğlu, jübilesinden 1,5 yıl sonra Merkez Hakem Kurulu(MHK) başkanı oldu.

TÜRK Futbolu EMİN ellerde

Alanya'nın uluslararası ilk ve tek hakemi olan Kuddusi Müftüoğlu, jübilesinden 1,5 yıl sonra Merkez Hakem Kurulu(MHK) başkanı oldu.

13 Temmuz 2015 Pazartesi 01:48
TÜRK Futbolu  EMİN ellerde
oldu. Türkiye'de 10 bine yakın hakemin başına getirilen patronu olan ve tüm liglerde düdük çalacak olan hakemleri belirleyecek olan Müftüoğlu, Alanyalı olarak büyük bir başarıya imza attı. Bakan Çavuşoğlu, "Taktir ettiğim bir kardeşimizdir ve donanımı, bilgi birikimi, tecrübesi ile Türk futboluna uluslararası alanda büyük katkıları olacaktır. Türk futbolu emin ellerde" dedi.
HAKEMLERİN BAŞI MÜFTÜOĞLU OLDU
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı'na Kuddusi Müftüoğlu'nun getirilmesine karar verdi. TFF'den yapılan açıklamada Yusuf Namoğlu'nun istifası sonrası Kuddusi Müftüoğlu'nun başkanlığa getirildiği belirtildi. MHK'nın üyeleri ise şöyle: Bünyamin Gezer, Hakan Özkan, İsmet Cengiz, Erdal Güleç, Zafer Demir, Yıldıray Aslan, Hikmet Öksüzoğlu, Sadettin Güler.
GÖZYAŞLARIYLA BIRAKMIŞTI
1994'te 3. Lig'de görev alarak hakemliğe başlayan Kuddusi Müftüoğlu, 2000-2001 sezonu 11. haftasındaki Denizlispor-İstanbulspor maçıyla Süper Lig'e transfer olmuştu. FİFA Kokartlı eski hakemlerimizden Kuddusi Müftüoğlu, Alanyaspor ile Fenerbahçe arasında 12 Ocak 2014 tarihinde Oba Stadı'nda oynanan özel karşılaşmada son kez düdük çalarak aktif hakemlik yaşantısını noktalamıştı. 23 yıllık hakemlik kariyerini 1,5 yıl önce MHK Kış Semineri'nde sonlandırdığını gözyaşlarıyla açıklayan Müftüoğlu, şimdi eski meslektaşlarının başkanlığını yapacak.
BÜYÜK SEVİNÇLE KARŞILANDI
Kuddusi Müftüoğlu'nun Türk futbolu açısından son derece önemli bir göreve atanması ise ilçede sevinçle karşılandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu şunları söyledi: "Kuddusi hoca hakemliği zamanında aldığı kararlar ve insanlığa ile de her zaman taktir ettiğimiz bir kardeşimizdir. Şimdi Merkez Hakem Kurulu başkanlığına getirildi. Kendisi ile gurur duyduk. Daha önce de Cüneyt Çakır ile yurt dışında Türk hakemliği itibar kazanmıştı. Bir çok yabancı dil bilen, aynı zamanda konsolos olan  Kuddusi hocamız, yetenek ve dostlukları ile Türk Futbolu'na ve hakemliğine uluslararası alanda büyük katkısı olacaktır."
MÜFTÜOĞLU'NUN TELEFONLARI SUSMADI
MHK Başkanlığına atanmasının ardından telefonları susmayan Müftüoğlu, gazetemiz aracılığı ile kendisine en baştan beri destek veren Alanyalı hemşehrilerine şunları söyledi; "Sağolsun başta Alanyalı, Antalyalı hemşehrilerim olmak üzere ülkenin dört bir yanından tebrik ve destek telefonları aldım. Bildiğiniz gibi Fubol Federasyonu başkanı, biz de yönetim kurulunu atadık. Yarın sabahtan itibaren telefonlarımızı kapatıp çalışmaya başlayacağız. Yoğun bir trafik bizi bekliyor. 3 büyük ilden sonra ilk kez başka bir bölgeden MHK'ya başkan seçildi. Alanya ve bölgemiz adına çok iyi oldu. Bu açıdan da mutlu ve gururluyum. Alanya'dan Merkez Hakem Kurulu Başkanı olarak çıkmak, tüm futbol hakemlerini yönetmek gurur verici bir olay."
BAŞKANLAR "GURUR DUYDUK" DEDİLER
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bir Alanyalının bu derece önemli bir görevde olmasının kendilerine gurur verdiğini söyleyerek, "Sayın Kuddusi hocamız yıllarca hakem olarak başarılı maçlara imza atmış ve bizleri gururlandırmıştır. Kendisi şimdi de MHK Başkanı olarak başarılarına devam edecek. Türk futbolunu uluslararası düzeyde başarı ile temsil edecektir" dedi.  Amerika'da bulunan Alanyaspor Klüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ise  gazetemize yaptığı açıklamada, "Dün öğrendim ve gurur duydum. Bundan daha iyisi olamaz. Müftüoğulları her zaman Alanya'nın gururu olmuşlardır. Kendisini tebrik ediyorum ve hakemliği gibi başkanlık görevinde de başarılarının devam edeceğine eminim. Sayın Müftüoğlu kardeşler Alanya'nın gururu olmaya da devam ediyorlar" dedi.
GAYNAKÇILARDAN DUA İSTEDİ
Gazetemizi ziyaret eden cefakar ve fanatik Alanyaspor taraftarlarından olan 1948 Gurubu Başkanı Osman Tunç ve Başkan Yardımcısı Adem Tunç, yaptıkları açıklamada Müftüoğlu'na yeni görevinde başarılar dilediler. Müftüoğlu ile telefonda da konuşan Osman ve Adem Tunç,  her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. Tunç kardeşlere teşekkür eden Kuddusi Müftüoğlu, taraftarlardan dua istedi. 
 
 
 
 
Son Güncelleme: 13.07.2015 01:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81